Bloggvärldsbloggen

med Sofia "Mymlan" Mirjamsdotter

Startsida / Inlägg

Hänt i veckan

av Sofia "Mymlan" Mirjamsdotter

För en vecka sedan presenterades sossarnas förslag på ny arbetsmarknadspolitik, något som fick igång bloggvärlden och Aftonbladets läsare.
Men alla jublar inte. Röda Malmö skriver att oppositionen för en tam och menlös politik. Lasse tycker däremot att förslaget känns hoppfullt, och Lars G Linder applåderar detsamma.

Diskussionen om domarens jäv i rättegången mot The Pirate Bay har åter blossat upp efter en granskning som Sveriges Radio har gjort.
Enligt Svensson är det glaskart. Rättegången måste göras om. Annarkia kallar det en rättsskandal utan like.
Samtidigt har kronofogden börjat jaga skadeståndspengar.

När Aftonbladet presenterade sin EU-valtest var det många som upprördes över att vare sig Piratpartiet,
Sverigedemokraterna eller Feministiskt initiativ fanns med bland de partier man kunde visa sig tillhöra.
Varpå testen gjordes om och redaktörer Helin och Jungkvist förklararade sig.

I fredags publicerade DN en artikel om datalagringsdirektivet, som gjorde gällande att ip-adresser ska lagras i ett halvår, enligt en opublicerad lagrådsremiss. Något som tillbakavisas av Beatrice Ask.
Oavsett vad som är sant och inte är står det klart att integritet och demokrati i Sverige är allvarligt hotade genom den långa raden av nya lagar och förslag som föreslagits och i vissa fall också klubbats, på ganska så kort tid.
Beslutet att fildelare i Frankrike ska kunna stängas av från nätet kan också påverka det kommande EU-beslutet om telekompaketet.
Henrik Alexandersson har skrivit Teledatalagring för Dummies, för dig som inte förstår riktigt vad det hela handlar om. Linander försöker också reda ut begreppen.

Marcus Fridholm har för övrigt skrivit en mastodonttext om varför man ska rösta på Piratpartiet i EU-valet. Läsvärd var man än står politiskt.

Även om kampanjen för Dawit Isaak som de fyra tidningarna drivit är avslutad så får vi inte glömma honom. Han sitter fortfarande fängslad. Och hans barn tänker på honom och längtar varje dag.
Se det här inslaget i Lilla Aktuellt, där dottern berättar om dagen när de kom och hämtade hennes pappa.

Funderat på vad som ska hända med din nätnärvaro och allt du lämnar efter dig på internet den dagen du dör? Bisonfredrik har skrivit om webbtestamenten.

I morgon är det dagen D för Aftonbladet blogg. Det nya bloggverktyget ska sjösättas. Jag ser mycket fram emot det och tror att det kommer att bli bra. Framförallt kommer det att bli lättare att länka, något som känns som en viktig funktion för mig.
Jag har också tänkt presentera ett par nyheter här i Bloggvärldsbloggen, så nu håller vi tummarna för att flytten från det gamla till det nya ska flyta smidigt…

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB