Startsida / Inlägg

Läsarna listar – ”Bra att ha-apparna” du inte får missa

av Appguiden

[lista 1]

Toahjälpen är en app som hjälper dig att hitta närmaste offentliga toalett i Stockholm. Vilka toaletter är handikappanpassade? Vilka har skötbord? Vilka kostar pengar och vilka är öppna just nu? Ladda hem Toa­hjälpen så har du alltid koll!

[lista 2]

Söktjänst för att söka och hitta personer över hela världen via namn och telefonnummer. Sök bland en halv miljard telefonnummer världen över, visa vem som ringer, håll din telefonbok uppdaterad med adresser, bilder och födelsedagar från Facebook och LinkedIn samt skydda dig mot oönskade spam-samtal.

[lista 3]

Med TuneIn-appen kan du få in över 70 000 radiostationer från hela världen – och lyssna på två miljoner on-demand-program. Pro-versionen låter dig dessutom spela in, med din telefon eller platta.

[lista 4]

Extrem väckarklocka som kräver att du anger en QR-kod för att ens kunna stänga av oljudet. Fruktansvärt när det pågår – men förmodligen en befrielse när du kommer upp i tid för en gångs skull?!

[lista 5]

När är vecka 29? Vilken vecka är det idag? Veckoappen är toppen för dig som gärna planerar i veckor. Aktuellt veckonummer uppdateras automatiskt direkt på ikonen så du behöver inte ens starta appen. Inne i appen så kan du enkelt bläddra mellan veckor för att se vilka datum de löper över.

[lista 6]

Se alla veckans aktiviteter i en organiserad översikt. Den inbyggda kalendern i iPhone innehåller ingen veckovy och gör det svårt att se alla händelser för den kommande veckan; Week Calendar löser detta genom en ny översikt.

[lista 7]

Här finns veckans extrapriser från ICA, Coop, Willys, Lidl, Netto, Hemköp, m.fl matbutiker samlade i en app. Markera dina butiker som du brukar handla i och se veckans erbjudanden.

[lista 8]

Perfekta ägg? Testa den här appen, ställ in hur du vill ha dina ägg så räknar äggklockan fram den perfekta koktiden och sätter ihop en lika lång spellista från ditt musikbibliotek. När musiken tystnar och klockan ringer är äggen precis som du vill ha dom. Lägg i ditt ägg i kokande vatten sen är det bara att luta sig tillbaka, njuta av musiken och se fram emot perfekt kokta ägg.

[lista 9]

Svenskutvecklad app som enkelt och snyggt hjälper dig hålla koll på din ekonomi. Det enda du behöver göra är att lägga in dina utgifter och inkomster för att följa upp hur mycket du spenderar, vad du spenderar på och hur mycket du har kvar att spendera.

[lista 10]

Promillekoll är appen som gör det lite lättare för dig som inte vill dricka för mycket. Med den ser du hur mycket alkohol du kan dricka innan du når till exempel 0,5 promille. Utvecklad av Systembolaget.

[lista 11]

Håll koll på vad som serveras till lunch i skolan! Appen visar veckans lunch i din skola om den är ansluten. Bra både för föräldrar – som kanske smider middagsplaner – och barn. (Gå in på facebook.com/skolmaten för att efterfråga just din skola om du inte hittar den i appen. Nya skolor ansluter sig dagligen.)

[lista 12]

Enkel och användbar ficklampsapplikation som använder din mobils kamera-LED som lampa. Stöder de allra flesta enheter med kamera-led (blixt) och ger intensivt ljus i mörkret.

[lista 13]

Knyt en slipsknut – som ett proffs! Här finns en steg för steg-guide för olika slipsknutar av alla de slag.

[lista 14]

Sök i Transportstyrelsens bilregister, till exempel vid köp av en begagnad bil. Informationen som söks fram kan också sparas lokalt på enheten för senare användning. Med appen kan du även kolla upp ägarinformation och information om besiktningar för en bil. Du kan också spara egna anteckningar.

[lista 15]

Välj en bild från ditt fotoalbum eller ta ett nytt foto med kameran, skriv en hälsning och lägg till adresser. Ditt personliga foto blir ett stort högblankt vykort i A5- eller A4-storlek. Med appen kan du skicka riktiga fysiska vykort till alla i hela världen, direkt till mottagarens brevlåda.

 • Tjänstgörande redaktör: Fredrik Palmqvist
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB