Startsida / Inlägg

Sex appar – som kan förbättra er relation

av Lina

Japp, det finns massor av relationsappar att frossa i – och här har vi listat de som är av den mer praktiska sorten. För en smidigare fungerande vardag, med lite romantik som grädde på moset.

[lista 1]

Snygg, lättnavigerad och personlig app för bara dig och din partner. Skicka meddelanden eller bilder i en privat gratischatt, gör gemensamma listor eller uppdatera ert fotoalbum. Plus för designen och tanken, men ett minus för att listorna krånglar – eller är det meningen att bara den ena parten ska kunna ändra och lägga till i listor? Synd på annars bra funktion.

[lista 2]

Fick tipset av en kompis som använder den jämt, och det måste medges att det är en smart idé: shoppinglistor som ni delar och som checkas av efter hand. Slut på kom-du-ihåg-att-köpa-mjölk-samtalen och det eviga sms:andet om vad som fattas i skåpen – uppdatera listan bara, och checka av om du har vägarna förbi Ica på vägen hem. Är ni ett större hushåll kan appen delas av flera.

[lista 3]

Att-göra-lista som finns i lite-version (gratis) men som då inte kan delas utan bara används för eget bruk. Med betalvarianten kan du dock precis som med shoppinglistorna dela innehållet med din partner – eller vem du vill. Skapa oändligt många listor på allt från resor ni vill göra ihop till vad som behöver ordnas hemma eller vilka julklappar som behöver inhandlas. Smart, och användbart för listomanerna.

[lista 4]

För att förenkla, och slippa lägga tid på annat än det enda du faktiskt vill lägga tid på i de här situationerna (nämligen ditt sjuka barn) – vabba via mobilen. Du kan lägga upp två föräldrar, så ni båda kan använda samma app, samt obegränsat antal barn. När du använder appen skickar den dina uppgifter till Försäkringskassan, som direkt svarar via SMS att de har mottagit och registrerat anmälan.

[lista 5]

Bajsblöja – allt är en tävling. Så lyder välkomsttexten i denna mobil-app och hur ska man kunna motstå utmaningen? Bjud in vem du vill och börja tävla, förlåt: byta. Fick tipset av en pappa/kompis som sökt efter jämställdhetsappar, och ja, just den här må vara ett tveksamt inlägg i jämställdhetsdebatten men lite roligt är det, det måste medges..

[lista 6]

Jo, det här ska vara en praktisk lista, men vilken relation mår bra av att bara vara ett företag? Lite romantik måste med på ett hörn. Och för att inte göra för stor sak av det hela så nöjer vi oss med en portabel brasa som dessutom spelar stämningsfull meditationsmusik. Alltså, jag vet inte hur ni känner, men om jag var på dejt och killen langade fram en sprakande eld och lite chakra-toner skulle i alla fall jag falla som en fura.

 • Tjänstgörande redaktör: Victor Lindbom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB