Startsida / Inlägg

Beslut, uppbrott och nystart – här är 10 göra-slut-appar

av Appguiden

Tja, några snabba sökningar på ”breakup” eller ”divorce” i Appstore och signalen är tydlig – här, tycker apptillverkarna, finns pengar att tjäna. Otaliga äro apparna med skilsmässoguider och ”gå vidare”-tips – och många av dem kostar över en hundring i inköp. Hur man uppfostrar barn tillsammans fast på skilda håll eller hur man lyckas få äktenskapet att överleva (trots allt) är andra väl bevarade hemligheter som gärna kostar en slant extra att installera som app.

Tydligt är, hur som helst, att marknaden är lika stor för uppbrott och skilsmässor som för kärlekstips och romantik-appar, även om de sistnämnda ofta är billigare. Här listar vi några; allt från hur du testar din relations hållbarhet till dramatiska musikjinglar (om uppbrottet närmar sig) och skilsmässoråd. Ta dem med en nypa salt bara – och gör inget förhastat!

 

[lista 1]

Först av allt – är relationen värd det så KÄMPA. En enorm mängd appar finns tillgängliga för er som av olika anledningar glidit ifrån varandra men vill ge det allt ni har innan ni ger upp. Det här är en – med allt från mindre känslomässiga fakta som vad en skilsmässa kan kosta till det mer tilltalande kapitlet ”staying together – the most important part of your life”. Tips finns också, för hur ni satsar på er i stället för en separation…

[lista 2]

… precis som i den här appen, där man kan få hjälp på områdena ”hjälp mitt äktenskap”, ”beslut om skilsmässa” och ”hantera en skilsmässoprocess”. Flest tips på kämpande och hjälp.

[lista 3]

Är du osäker på hållbarheten kan du gott testa relationen med det här högst ovetenskapliga testet. Stanna eller gå? Nej, man kan inte fatta beslut som påverkar hela ens liv utifrån resultatet i ett snabbt onlinetest men många av frågorna i det här testet får en faktiskt att fundera. Hur ofta bråkar ni? Känner du dig som nummer ett i din partners liv? De här tankarna kan ju i sin tur sätta igång något hos dig som funderar – på gott och ont, kanske.

[lista 4]

Ännu ett test – ange det alternativ som bäst passar in på dig/er bland en lång rad relationspåståenden, och få ett utlåtande. Inte heller här står vi med facit, förstås, men tankar väcks onekligen och kanske inser du hur mycket du uppskattar vissa sidor hos din partner. Eller så blir det precis tvärtom.

[lista 5]

Kul app med dramatiska ljudillustrationer för en potentiellt förestående göra-slut-scen. Filmiskt så det förslår.

[lista 6]

Går det så långt som till uppbrott kliver den här appen in för att hjälpa till med det administrativa. Här finns listor för underhåll, utgifter, tillgångar… En loggbok för skilsmässan, helt enkelt. Allt på samma ställe, helt privat, lovar appen.

[lista 7]

Meditations- och hypnosapp som inte rekommenderas för användning medan man kör bil eller ”hanterar tunga maskiner”. Lugn röst som på engelska lotsar dig in i avslappning (djupa andetag och skön musik) och vill ta dig förbi det där exet du helst av allt vill lämna bakom dig. Tja. Alla sätt är bra utom de dåliga..?

[lista 8]

Lite pepp är aldrig fel, återuppbygg ditt liv efter skilsmässan! I den här appen erbjuds allt från tips kring sorgehantering till hur du undviker ex-sex, hittar en ny hobby eller går vidare på annat sätt.

[lista 9]

Här har vi ett ”Heart repair kit” om appen själv får beskriva sig men vid närmare granskning är det mest en samling peppande ordspråk och citat på olika områden (släpp taget, gå vidare, frigör osv). För den som går igång på väggord och kylskåpspoesi, kanske.

[lista 10]

Redo för att gå vidare? Placerat det gamla, jobbiga bagaget i soporna? Här är ännu en meditationsapp – och den här vill hjälpa dig starta ett nytt förhållande. Lägg dig ner, slappna av och låt rösten guida dig in i den förtrollande världen av ny kärlek. Mycket flummigt. Blir genast misstänksam mot tonen i mannens röst (låter som galen Disneykaraktär) men fastnar likväl och blir allt liiite nyfiken på premiumversionen. Men avstår.

 • Tjänstgörande redaktör: Fredrik Palmqvist
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB