Startsida / Inlägg

Pettsons Uppfinningar

av PappasAppar.se

Är appar där barn kan uppfinna en ny trend? För några veckor sedan köpte företaget bakom Angry Birds upp den populära uppfinnings-appen Casey’s Contraptions. Och bara häromdagen skrev jag om Monster Physics, en uppfinnings-app för äldre barn.

Nu har Filimundus också släppt en uppfinnings-app, men där målgruppen är betydligt yngre barn än de andra apparna. Appen heter ”Pettsons Uppfinningar” och idén är man skall hjälpa Pettson att bygga uppfinningar. Det är ett klurigt spel där man drar delar som finns utanför uppfinningen till rätt plats. Delarna är kugghjul, duschmunstycken, slangar, rep m.m. som verkade vara hämtade från böckerna om Pettson och Findus (jag har inte dubbelkollat detta).

Pettson ger uppdraget att lösa ett problem och som spelare skall man uppfinna en maskin som löser problemet. Uppfinningarna som man skapar är väldigt kreativa i sina konstruktioner och påminner till viss del om Rube Goldman-maskiner. Dvs maskiner som löser uppgifter på ett onödligt komplicerat, men roligt sätt.

I ”Pettsons Uppfinningar” har varje maskin endast en enda lösning. Man kan säga att man är styrd i hur uppfinningens delar skall monteras ihop. Det är dock inte helt självklart hur delarna monteras och om det krävs någon särskild ordning. För att lyckas krävs det en del experimenterande. Oftast kan man montera delarna i vilken ordning man vill, så länge man hittar rätt plats.

 • Tjänstgörande redaktör: Fredrik Palmqvist
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB