Startsida / Inlägg

Karaktärslös? Här 10 appar som hjälper dig hålla nyårslöftet

av Appguiden

[lista 1]

21habit är en app för att bryta eller skapa en vana – och ha möjlighet att följa upp det under 21 dagar. Finns i två varianter; en gratisversion och en som kräver att du investerar 21 dollar i din vana. I betalversionen får du tillbaka en dollar varje dag du lyckas. Varje dag du misslyckas går dollarn till välgörenhet i stället.

[lista 2]

Appen som låter dig välja mellan 40 livsmål, och hjälper dig sätta och uppnå delmål. Den ger också tips på hur du uppnår dina specifika mål, och varför det är viktigt.

[lista 3]

Här är appen som sätter lite social press på dina löften. Skapa en lista över dina mål eller löften och dela den i sociala medier. Tanken är att du på det viset ska få lite extra av både uppmuntran och stöd – men visst spelar den outtalade extra pressen in också. Du kan också bjuda in en vän att delta i dina mål.

[lista 4]

Träningsapp som använder sociala verktyg och gamification för att göra träningen lättare och roligare. Att gå ner i vikt och/eller träna mer är ju vanliga (och ofta återkommande) nyårslöften – men många ger upp snabbt. 
Den här appen ska fungera lite mer som en tävling mot vänner, en slags spel, som hjälper dig fokusera mer på dina mål och din motivation än själva träningen i sig.

[lista 5]

Snygg app som låter användaren skapa och dela guider för att lära – och lära sig av – andra. Här finns alla möjliga guider för allt du kan tänkas vara sugen på att lära dig mer om – korvstoppning kanske? Särskilt djuplodande är dock guiderna dock inte, så vill du riktigt nörda ner dig i information får du komplettera på annat håll. Men om ditt nyårslöfte är att lära dig något litet nytt varje dag, eller att upptäcka ett nytt intresse, är det här en kul app för dig.

[lista 6]

En sluta röka-app som fick hela fem plus av våra testpersoner på Appguiden. Såhär sa de om appen: ”Om du vill trappa ner, vill sluta direkt, får återfall, motiveras av pengar eller sätter hälsan i första rummet. Mest uppskattar jag dagboksfunktionen. När jag tar en cigarett ska jag markera min känsla och välja nödvändighetsgrad. Det gav mig en ny uppfattning om hur jag röker och min karaktärslöshet och när jag står emot.”

[lista 7]

Är löftet att få bättre koll på pengarna? Den här appen kan hjälpa. Bokför utgifter och inkomster och följer upp på vad och hur du spenderar pengar, och se hur mycket du har kvar.

[lista 8]

”Nästa år ska jag ut och resa.”
Ett underbart nyårslöfte. Men var? Testa National Geographic’s Traveler’s Magazine, finns för underbart dagdrömmande på Ipad. Fullproppad med bilder och info från världens mest exotiska, vackra platser – och inkluderar även kartor, fotogallerier och mycket mer.

[lista 9]

En släkting till sociala nätverk som Twitter och Facebook, men eftersom Path bara tillåter upp till 50 följare för varje användare är det inte lika opersonligt och knökfullt. Appen är gratis och enkel att använda – du kan till exempel låta dina vänner/följare veta när du vaknar/somnar eller vad du lyssnar på i realtid. Techcrunch, som listat appen, ger också pluspoäng för mycket snygg design.

[lista 10]

Shape up är den mest tipsade Hälsa- och träningsappen bland våra läsare. Här för du bland annat in vad du äter för att på ett säkert sätt veta hur mycket kalorier din måltid innehåller.

 • Tjänstgörande redaktör: Victor Lindbom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB