Startsida / Inlägg

Ta en genväg till sommaren – här är reseapparna du behöver

av Sanna Eriksson

[lista 1]

Den här appen gör det möjligt att diskutera med dina nya vänner, oavsett om de pratar japanska, ryska eller isländska, utan att behöva slå upp olika fraser i en betungande ordbok. Placera bara mobilen mellan dig och personen som är ditt verbala bollplank så servar appen förhoppningsvis en felfri översättning.

[lista 2]

Undvik övervikt genom att ladda ned din planerade reselektyr till läsappen Stanza. Extra plus för att eventuell träningsvärk i armarna undviks genom att du slipper bära runt på ett gäng tegelstenar.

[lista 3]

Välj bland reseguider från hela världen och ladda ner i mobilen. Väl på plats kan du läsa om olika sevärdigheter, följa cityvandringar och få tips på vilka platser som är värd din tid – utan att behöva koppla upp dig mot ett nätverk.

[lista 4]

Vilken klubb är stadens roligaste, var finns närmsta restaurang och har någon butik öppet just nu? Räta ut alla sådana frågetecken med Yelp. Här kan du hitta och läsa recensioner från tidigare besökare och få all information som behövs om de lokala företagen.

[lista 5]

Håll koll på din shoppingbudget genom den här valutaomvandlaren och undvik att betala överpriser på grund av noll koll.

[lista 6]

Hitta till restaurangen eller sevärdigheten utan att behöva en svårläst karta som hjälp. Dessutom kan du se exakt var du befinner dig och om du går åt rätt håll med hjälp av GPS-funktionen.

[lista 7]

Skyscanner hittar snabbt de billigaste flygresorna just nu och du kan boka en biljett direkt i mobilen. Perfekt för dig som planerar en resa eller som redan är på resande fot och letar efter en ny destination att besöka.

[lista 8]

Aktuella varningar, viktiga telefonnummer och information om vilka länder som UD avråder från att resa till. Den här appen hjälper dig att undvika tråkiga överraskningar på resan och underlättar om en krissituation skulle inträffa.

[lista 9]

Uppdatera dig om eventuella förseningar, se vilken gate du ska resa från och förvarnas om ditt flyg är inställt. FlightTrack ger information om flygningar över hela världen och kan hjälpa dig att boka om en flight om den planerade skulle ställas in.

[lista 10]

Hitta ett hotell i sista minuten eller planera ditt tillfälliga boende i god tid inför drömsemestern. Den här appen hjälper dig på vägen med sina drygt 150 000 alternativ världen över.

 • Tjänstgörande redaktör: Fredrik Palmqvist
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB