Startsida / Inlägg

En skadad fot rakt in i historieböckerna

av Johanna

Sporting Gijón håller humöret uppe mot Atlético Madridel Molinón där svenskbekantingen Sebastian Eguren gav Javier Clemente en poäng och lite rum att andas i en match där Sporting stod på gaspedalen hela vägen i mål.
Tyvärr får han andas vidare utan Nacho Novo. Gijóns offensive mittfältare lämnade i veckan klubben för spel i den polska ligan, och enligt Clemente själv gick det till så här:
– Direkt när jag kom hit sa Novo att jag inte skulle räkna med honom, men jag försökte övertyga honom att jag ville ha honom kvar. Kvällen därpå skickade han ett sms och bad mig låta honom gå. Hans agent menade att han skulle få svårt att vara kvar om det blir Segunda División nästa år. Jag sa till honom att vi kommer att spela i Primera, men han var för rädd. Så jag sa till laget att ”Nacho lämnar oss, han är skiträdd för att vi ska åka ur. Är det någon mer som känner så?”

Tydligen var det ganska tyst i omklädningsrummet, för övriga mannar är kvar i Sporting som ändå har sju poäng upp till rätt sida om nedflyttningsstrecket. Jag kan bara gratulera polska ligan åt en nyanländ profil som på sitt cv bland annat kan notera en polisanmälan för att ha moonat på planen och ett nära döden-möte med den rumänska maffian efter att Nacho Novo läxat upp en man som inte lämnade sitt kvinnliga sällskap företräde i dörren på en nattklubb i Bukarest.

Nacho.png Qué vayas con Diós!

Real Madrids fantastiska framfart i ligan har fått både Chelseas och Inters supportrar att sjunga José Mourinhos namn i hopp om att portugisen ska komma tillbaka och rädda dem.
– Jag vill hälsa dem att jag tycker mycket om dem men att jag skulle föredra att de stöttar sitt lag och tränare de har nu. Jag är dåtiden, en mycket bra dåtid, men jag är inte där längre och de måste kämpa tillsammans, hälsar Mou ödmjukt.

I Barcelona ska vi strax iväg för att kolla på vad som känns som vårens absolut vanligaste möte när Barcelona och Valencia ännu en gång kliver ut i ringen tillsammans. Ni vet hur det ligger till, Valencia är laget som är närmast att slå Barça i Spanien utan att någonsin göra det.

Att både Dani Alves och Javier Mascherano är avstängda öppnar för att Gerard Piqué får starta igen, trots den senaste veckans tumult och rykten om en spricka i relationen med Pep Guardiola. En av anledningar är ju ett gäng friluftsaktiviteter som Piquira ägnade sig åt i somras och som inte tycks ha glatt Guardiola särskilt mycket, när det kom till hans kännedom.
Twitterekvilibristen Erik Krång gör ändå det rimliga ifrågasättandet av vad som kan anses som farliga aktiviteter och inte för en fotbollsspelare.

Skärmavbild 2012-02-19 kl. 20.12.42.png

Los Che kommer till Camp Nou utan Ever Banega som dragit på sig årets, för att inte säga decenniets tråkigaste/roligaste skada när han körde över sin egen fot med sin egen bil på en bensinmack efter gårdagens träningspass.
Argentinaren var redan skadad, men blir nu borta resten av säsongen från ett Valencia som visserligen har bra uppbackning på det defensiva mittfältet, men som behöver precis alla vapen de kan skramla ihop för att ta poäng mot tabelltvåan.
Skulle Unai Emery ändå plocka sina tre första pinnar på Pep Guardiola på Camp Nou i kväll är hans gäng bara fem efter Barcelona i tabellen och helt plötsligt öppnar sig ett slag om andraplatsen i la liga.
Känns inte det lite corny så säg.

Kommentarer

 • Tjänstgörande redaktör: Sebastian Hagberg
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB