Startsida / Inlägg

Frälsning i tabellens träsk

av Johanna

La ligas tre bottengäng var mycket nära att ta en, i sammanhanget ganska meningslös, poäng var i dag och behålla avståndet upp till Villarreal.
Men i de absoluta sista andetagen av Sporting Gijón – Zaragoza och Racing Santander – Granada så gjorde de båda bortalagen det där målet som gör att vi får lite spridning i botten, och lite hopp om frälsning för Zaragoza ändå.

Och när vi hämtat andan och hittat lite luft i nedflyttningsträsket är det dags för Primerans etta att kliva ut på den långt ifrån okomplicerade Reyno de Navarra-stadion i Pamplona. Det är la ligas doldis Osasuna som bestämt ligger kvar på europaplats i tabellen, och bara förlorat två hemmafajter i år.
José Luis Mendilibars killar är dessutom bra på att ställa till det för just storlagen och tog faktiskt tre poäng på Real Madrid hemma förra året.

Oakttat det gäller helgens rubriker (och veckans, och månadens och årets) José Mourinho och hans påstådda kontrakt med engelska klubbar och hans påstådda bråk med Iker Casillas som fått sina egna sådär halvroliga rubriker under veckan (varning för ouääh-bilder).

Jag förstår att Mou är lite trött på allt för stunden och de jag kollat runt med säger att någon överenskommelse med Manchester City inte finns, men att att den engelska storklubben visat visst intresse för Mourinho.
Det har ju resten av världen också, eftersom Mourinho under våren varit ganska tydlig med att han är ute på marknaden igen.
Vad det gäller bråket med Casillas stämmer det att Real Madrids lagkapten och tränare kanske inte delar säng under träningslägrena, men att det heller inte är så mycket allvarligare än så om man ska tro mina mullvader på fältet.

Vi åker på match nu, som redan tjuvstartat med ett snorsnyggt Karim Benzema-mål (och ett mycket ovanligt gästspel av Raúl Albiol i backlinjen) och sedan ser vi om Marcelo Bielsa kan skrämma upp Barcelona på läktaren på Camp Nou. Inför torsdagens Athletic Bilbao-kross av Schalke hade Bielsa studerat 42 matchvideor med tyskarna.
Påminn mig att fråga hur många med Barça han hunnit kolla sedan dess. Om vi räknar varje matchvideo som 90 minuter lång och han inte sovit en blund mellan matcherna får han ändå svårt att komma upp i lika många. Svårt med vardagspusslet. Ibland önskar man att dygnet hade haft fler timmar.

Skärmavbild 2012-03-31 kl. 20.14.05.png

Kommentarer

 • Tjänstgörande redaktör: Sebastian Hagberg
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB