Startsida / Inlägg

Zlatans landsman miljonären dömer matchen

av Johanna

Zlatans landsman, miljonären Jonas Eriksson dömer matchen mellan Milan och Barcelona.”
Där har ni Mundo Deportivos take på unämningen av Eriksson, som ”har dömandet som en hobby eftersom han fickor redan är fulla med miljoner sedan hans företag som hade tv-rättigheter såldes”.

Vi ska inte vänta oss större konspirationer än så här, tror jag, över utnämningen av domare till matchen, för även om spanjorerna, liksom italienarna, är ett smått paranoid(t) folk så har nordbor generellt rykte om att vara rättvisa, jordade typer här nere. Spanjorer har inga som helst problem att döma ut sina egna rättskipare inför och efter match (det är inte en slump att samtliga domare i la liga väljs ut och presenteras utifrån vilken region de kommer från) men det ska mycket till innan de börjar misstänka jäv mellan Jonas Eriksson och Zlatan Ibrahimovic på förhand.
Men visst, en tveksam straff till Zlatan på San Siro och snacket kommer att vara i gång.

Själv funtar jag mest på hur de båda försvaren kommer att presentera sig på onsdag.
Thiago Silva är borta från båda mötena, det har ni koll på, och det är en smäll för Milan som nog bara kan jämföras med att Ibrahimovic himself skulle missa matchen.
Men Barcelona har det inte heller så bra beställt i backlinjen. Sedan Adriano Correia skadade sig hemma mot Granada förra veckan sliter han för att komma tillbaka till Milanmatchen, men allt tyder på att han missar klassresan till Italien och då sitter Pep Guardiola helt plötsligt med ganska betydande försvarssvårigheter.
Eric Abidal, som var och tittade på handboll i går, tränar visserligen med laget, men kommer ju inte att spela match innan han fått en ny lever, och av allt att döma inte efter det heller. Bakom honom och brassen är det hyfsat vänsterbackstomt i Barça, och senast i helgen ställde Peps pack upp med en trebackslinje i stället.
Och minns ni, det gjorde man herregud mot Milan i gruppspelet i CL senast på hemmaplan.
Jag smågillar Guardiola för att han vågar vara så spydig, det är ju ändå en hyfsad nedvärdering av motståndet, men jag är ytterst tveksam till att han gör den grejen en gång till mot ett Milan som är i form och slår i skapligt underläge.

Pep pondering.png

Så vad ska han göra? Flytta ut Carles Puyol till vänster känns tokigt. Sergio Busquets är inte världens säkraste markeringsspelare. Marc Muniesa har spelat en match för Barças a-lag ett par matcher i Europa när Barça verkligen inte haft något kvar att spela för.
Det måste finnas alternativa lösningar här. Fyll i. 

Kommentarer

 • Tjänstgörande redaktör: Micke Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB