Startsida / Inlägg

Ta det piano, Cristiano!

av Johanna Frändén

Det är tystnaden som talar i Madrid i dag. José Mourinho har fortsatt att bojkotta medierna sedan vi hördes senast och Real Madrids motståndare Sporting Gijóns omåttligt impopuläre tränare Javier Clemente gör samma sak efter att ha följt upp den senaste mediala genomklappningen med fortsatta småbråk med lokaltidningarna.

Sporting är ju det där nedflyttningslaget som inte jobbar med gråzoner utan antingen förlorar kvällens match på Bernabéustadion med 0–7 eller gör som förra året och chocktar tre pinnar från José Mourinho.
Jag gissar på det första, men medge att poängtapp för Real i kväll gör saker och ting mycket intressanta inför nästa omgång i la liga.
Måste kolla vilka de möter då, vänta lite. Ah, just det; Barcelona.
Som inte heller har någon enkel uppgift framför sig i kväll, när hela Spaniens älsklingskorplag Levante tar emot. Och tro det eller ej, men katalanernas facit borta mot Valenciagänget är en förlust, tre oavgjorda och bara två segrar, de sex gånger man varit på besök.
Bloggfavoriten Sergio Ballesteros är inte så där överoptimistisk inför mötet trots det.
– Barcelona är det svåraste laget i världen att möta som försvarare, betydligt svårare än Madrid. De är så bra att det kan bli förödmjukande att spela mot dem. Deras anfall gör en helt galen, man märker helt plötsligt att man inte markerar någon, att ingen i backlinjen gör det, och samtidigt dyker det upp fyra Barçaanfall från kanterna, säger Levantes lagkapten till tidningen El Periodico.

Fler lagkaptensnyheter: Atlético Madrids Antonio López, som inte varit särskilt mycket kapten alls under El Cholo och spelat noll matcher under argentinaren, har fått en ny släng av ”vértigo”, ett tillstånd som är lite svårt att översätta till svenska, det är ju inte svindel han har, mer illamående och balansproblem.
I alla fulla fall har López eventuellt gjort sin sista match för Los Colchoneros och det bara 30 år gammal.

Antonio López.png Ograttis.

Och fler hälsonyheter, för ni undrar förstås hur det är med Eric Abidal och jag får väl säga efter omständigheterna väl. I går tog Barcelonas tränare Pep Guardiola med sig sin fru och hälsade på Abidal på sjukan. Mer än så har inte kommit ut i Spanien, men uppenbarligen är inga nyheter goda nyheter när det handlar om organtransplantation.

Efter att ha spänt musklerna rejält i skytteligakampen mot Leo Messi är Cristiano Ronaldo i dag killen som inte får dra på sig kort om han vill möta Messi i nästa omgång. Ta det piano nu kompis.
Enligt dagens Marca är Crille dessutom på gång att skriva ett jättekontrakt med Real över 2018. Vi avvaktar lite med att dra slutsatser av det innan vi har det svart på vitt, men låt mig tjuvstarta med att säga att det är skillnaden på titlar och icketitlar man opererar med när det handlar om Ronaldo.

Och så har Vicente Del Bosque sagt att han Raúl är ”potentiellt uttagbar” till EM i sommar, vilket ändå låter ganska långt bort från ”på riktigt med i diskusisonen”. 
– Jag väntar ut David Villa så länge det går, säger VDB. 

Hur långt Erik Hamrén kommit med Sveriges trupp är jag oklar över, men är det några spelartyper han saknar i sin tänkta EM-elva föreslår jag att han gör det enda vettiga och beger sig till Lerdala IPGuldbyn alldeles omgående och hälsar alla jag känner.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB