Vilken vecka

av Anders Nilsson

Vilken vecka det har varit, i Sverige och internationellt. Rosengård och Eskilstuna har tagit ett försiktigt grepp om toppstriden i damallsvenskan och PSG har skjutit Wolfsburg i sank.

Veckan började bra, i synnerhet för Rosengård. Men det dröjde en halvlek innan mästarlaget fick ordning på grejorna och kunde hitta igenom nykomlingen Hammarbys välorganiserade och disciplinerade försvar.

Faktum är att Bajen var det bättre laget före paus.

Om Rosengård kunde andas ut efter en stark andra halva fick Linköping äntligen pusta ut efter säsongens första seger. Mötet med Kristianstad var ensidigt, men Skånelaget höll tätt länge och väl.

Det var aldrig något snack om att Linköping var bättre, frågan var om laget skulle lyckas näta. Efter många om och ännu fler men kunde Stina Blackstenius trycka in segermålet.

Viktigt var bara förnamnet.

Umeå tog sina tre första poäng för säsongen när man besegrade AIK med 2–0. Matchen var ingen höjdare, men hemmalaget hostade upp sig i andra halvlek och vann välförtjänt.

Viktigt återigen, eftersom båda lagen kommer att slåss i botten av tabellen.

För fjolårets succégäng har säsongen startat illa. Kif Örebro föll mot Rosengård i premiären och fick bara med sig en poäng från gårdagens möte med Vittsjö (0–0).

Gårdagens största nyhet var ändå att  förlorade i Champions League – för första gången någonsin. Paris Saint-Germain med Caroline Seger och Kosovare Asllani i laget spelade ut de regerande mästarna och vann mycket välförtjänt.