Startsida / Inlägg

Dflex muesli

av dflex
Dflex muesli

Från början var muesli en sorts kall havregröt. Idag är muesli allt möjligt, men framför allt är det ett bra sätt att skaffa ordentligt med energi och en fiberkick på morgonen.

I Sverige har vi filmjölk och den passar utmärkt bra till muesli. Man kan givetvis använda naturlig yoghurt också.

Jag brukar göra en blandning som består av

4 dl havregryn, fiberrika
1 dl linfrö
1 dl kruskakli
1 dl osötade kokosflingor
2 dl grovt hackade hasselnötter
1 dl grovt hackade valnötter

Detta blandar jag i en stor glasburk. Glasburken är bra, för man kan se om man skakat om mueslin ordentligt innan man använder den.

Servera med filmjölk, mjölk eller yoghurt, några hela nötter, rivet äpple eller päron, tärnad persika, melon eller färska bär.

Himmelskt gott!

Kommentarer

Skärmavbild 2014-06-18 kl. 09.38.36

  • Tjänstgörande redaktör: Micke Andersson
  • Chefredaktör, ansvarig utgivare och VD: Jan Helin
  • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
  • Sajtchef: Andreas Aspegren
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB