Startsida / Inlägg

Marcus och Sauber?

av Anna Andersson

Marcus Ericsson får köra F1 nästa år – för Sauber.
Det skriver Blick och deras Roger Benoit som har följt det schweiziska stallet under flera årtionden.
Ännu är ingenting bekräftat, ingenting är helt klart och så länge det inte är det gäller det att vara lite försiktig. Ingenting är ristat i sten när det gäller F1 och om det är någon som skulle ha gjort något sådant – då går den stenen att flytta på.
Marcus hade exempelvis ett kontrakt för hela säsongen med Caterham också….
Samtidigt brukar Blick och herr Benoit veta exakt vad de pysslar med. Med andra ord är det en trovärdig uppgift och Sauber är ett bra alternativ för Ericsson.
Sauber grundades av Peter Sauber under 1970-talet och stallet har haft olika samarbetspartners sedan debuten 1993, 1993-94 var det Mercedes, 1995-96 var det Red Bull, 1997-2005 var det Petronas engineering och 2006-2009 var Sauber BMW:s fabriksteam, men när det tyska biltillverkaren lämnade F1 köpte Peter Sauber tillbaka sitt stall och sedan dess har man varit ett stall som kört för poäng vid flera tillfällen. Toppen var 2012 när Sergio Perez tog flera pallplatser och Kamui Kobayashi både stod på pallen och kvalade in i andra startled.
I år har stallet inte tagit en enda poäng, Adrian Sutil och Esteban Gutierrez har kämpat med en bil som varit allt för dålig och räknar man bort Marussia och Caterham i VM är Sauber sist, men en niondeplats ger så klart betydigt mer pengar än en tiondeplats i mästerskapet vilket är positivt för ekonomin.
I Tysklands sägs det att Adrian Sutil är klar för ännu en säsong i stallet.
– Det blir ingen förändring. Vi har en överenskommelse som sträcker sig över en viss tid, säger Sutil till tysktalande medier i samband med USA:s GP.
– Vi hoppas att bilen blir bättre nästa år, att vi har mindre problem och att vi kan köra in på påoängplats.
Stämmer hans uttalande så är det Esteban Gutierrez som har ett starkt stöd från mexikanska sponsorer som får flytta på sig. Men tidigare i höstas pekades även testförare Giedo van der Garve ut som förare för Sauber 2015, han har tidihgare kört för Caterham, han har varit testförre för stallet i år och har också starka sponsorer med sig.
Han har varit tydlig med att hans mål är att köra för stallet 2015, därför blev han testförare där i år och han skrev nyligen följande på twitter:

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB