Startsida / Inlägg

Läget inför Barcelona

av Anna Andersson

Inför helgens lopp i Barcelona, där Sportbladet är på plats, så tänkte jag ge er en sammanfattning av vad som ni kan vänta er från de olika stallen.

Mercedes:
Stallet är favoriter, fyra lopp har körts, efter samtliga har stallets båda förare stått på prispallen. Lewis Hamilton har vunnit tre lopp och tittar vi tillbaka till testerna i februari så imponerade Mercedes i Barcelona. Banan som är krävande för både aerodynamik och motor passar bilen.
– Vi kommer även att ha stora förändringar på bilen i Barcelona, säger styrelseordföranden Niki Lauda enligt motorsportmagazin.

Ferrari:
Sebastian Vettel har vunnit ett lopp i år och nu senast var det Kimi Räikkönen som var vassast av de båda förarna i rött. Ferrari är det team som har kunnat utmana Mercedes det sägs att Ferrari har 30 hästkrafter till i Barcelona.

Williams:
Har varit trea efter Mercedes och Ferrari, gapet fram har varit stort, men med nya uppdateringar hoppas britterna hålla sig före McLaren och Red Bull. Man har haft problem med greppet på banan och det måste man lösa till helgen i Spanien, en sådan sak är direkt dödande i Barcelona.

Red Bull:
De tidigare dominanterna är allt annat än nöjda och presenterar en i stort sett ny version av sin RB11 i Barcelona. Man hoppas att Renault har utvecklat motorn och drömmer om att ta sig upp på pallen igen.

Sauber:
Ifjol tog stallet ingen poäng, i år har man tagit 19. Men nu kommer det stora testet, Sauber är ett stall utan en tjock plånbok och kan man hålla nivån på bilen och på uppdateringarna när de andra teamen med betydligt fetare plånböcker laddar för omstart?
– Det blir ett stort test för oss, först efter Barcelona vet vi var vi egentligen står, säger Felipe Nasr till Motorsportmagazin.

Lotus:
Bilen är uppdaterad och Romain Grosjean som var åtta i fjol älskar banan och bör vara en av killarna som tar poäng.

Toro Rosso:
Stallet hade stora förhoppningar inför säsongen och körde ifrån red Bull i Kina, men man har haft tekniska problem. I Barcelona väntar inte heller några större uppdateringar:
– Vi har några aerouppdateringar, men inte många, säger föraren Carlos Sainz enligt motorpsortmagazin.
– Men de största framstegen som vi verkligen behöver handlar om motorn. Där måste vi förbättra oss och där kan vi hitta mest tid.

Force India:
Det blir ingen uppdatering av VJM08 i Barcelona, pengarna saknas just nu.

McLaren:
Den inledande delen av säsongen var tuff för McLaren, men nu hoppas man på en stor förbättring:
– Får vi den förbättring som Honda lovar oss så ska vi slippa bli varvade och kunna slåss om poäng, säger stallchef Eric Boullier.
– Ser vi till chassit så blir det betydligt större uppdateringar på chassit de kommande fyra loppen jämfört med de senaste två.

Manor Marussia:
Teamet har en svag ekonomi och har varit glada varje gång man tagit båda bilarna i mål, nu kör Will Stevens och Roberto Mehri i Barcelona och nu börjar det egentliga arbetet för teamet. Den nya bilen debuterar först efter sommar uppehållet i augusti.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB