Startsida / Inlägg

ÄNTLIGEN – PREMIÄR

av Anna Andersson
JFX5661
Laddad Ericsson. Foto: Sauber

NU ÄR DET DAGS.
Premiärvecka.
Till helgen är det dags att dra igång Australiens GP och säsongen 2017.
Marcus Ericsson var enormt laddad när jag träffade honom inför säsongen, jag är laddad och jag hoppas att ni är det också. Bilarna är betydigt coolare än förra året, monster kallar Lewis Hamilton dem för och enligt Toto Wolff är de brutala. Marcus Ericsson anser att det äntligen är F1 eftersom föraren får kämpa för att tämja bilen och han är positiv.
Jag är beredd att hålla med.
Ni som följde bloggen under testerna vet att Mercedes har sett starka ut även om man inte kört motor på max än, men att teamet verkar utmanas av Ferrari som var väldigt hemliga i Barcelona och av Red Bull, även om dryckesteamet har haft vissa problem med motorn.
Romain Grosjean kör för Haas, vilket är något av ett B-team till Ferrari, avslöjar att det kan komma en rejäl attack från Sebastian Vettel och Kimi Räikkönen till helgen.
– Vi har inte haft den maximala ”kvalpowern” från motorn än. Den får du bara under tävlingshelgen, säger fransmannen och avslöjar därmed att Ferrari som var väldigt snabba under testerna har mer att ge.
– Ferrari har tagit ett stort steg framåt.
Även om Kimi Räikkönen var fåordig i samband med testerna sa han också att hans bil ”säkerligen är ännu snabbare”. Ferrari är i ett stort behov av en seger efter 27 lopp utan en vinst och Mercedes – ja teamet har vunnit VM tre år i rad – men nu är det stora regeländringar som kan påverka säsongen.
Samtidigt hävdar Mercedes att Ferrari är favoriter och tvärt om – en sak är i alla fall säker.
Hur snabb F1 2017 är har vi inte fått se än – men inom ett par dagar vet vi mer.
•••

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain waves after he clocked the fastest time during the qualifying session at the Yas Marina racetrack in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Saturday, Nov. 26, 2016. The Emirates Formula One Grand Prix will take place on Sunday. (AP Photo/Luca Bruno)
Foro: AP Photo/Luca Bruno)

Nico Rosberg lade av efter sin VM-titeln. Kan Lewis Hamilton göra samma sak?
Enligt Bernie Ecclestone finns den risken:
– Jag är oroad över att Lewis plötsligt tänker: ”Jag är trött på att alla kritiserar mig. Jag ska ta pole position i varje lopp och vinna racet och sedan lägger jag av när säsongen är slut”, säger Ecclestone till Sky Sport F1.
– Jag hoppas att han inte gör det.
•••
Byt ett däck på 1,8 sekunder – det verkar tufft.
Mercedes visar hur man byter fyra.

•••
I veckan kommer vi att leverera mängder av material, till både webben och till tidningen. Jag kan lova er flera exklusiva intervjuer.
Vill du i ha fakta över säsongen?
Här hittar du alla datumen och alla tider.

Här hittar du alla förare och team.

•••

 

Som vanligt kommer du att få banfakta och andra nyheter  under tävlingsveckan här på bloggen. Här finns sådant material som kanske inte ger så klickvänliga rubriker, snackisar, kortare nyheter och annat som inte får plats i tidningen eller på webben.

Vi kör helt enkelt precis som vanligt;-)

 

Jag hoppas att vi möts här.

Anna

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in i vårt inloggningssystem SPiD. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Du kan läsa mer om vårt inloggningssystem här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB