Startsida / Inlägg

Snackisar och annat nytt från F1

av Anna Andersson

Testerna i Barcelona gav oss ett besked.
Toppen är betydligt jämnare i år än vad den har varit tidigare.
Det gör att det känns lovande, men samtidigt är det mer än en vecka kvar till premiären och det kan faktiskt hända en hel del under den tiden.
Det ryktas om att Red Bull har ett stort paket med uppdateringar som testas på bilen först under fredagen i Australien och det skulle inte föråvna mig om Mercedes har en liknande taktik. Det tyska teamet har inte alls visat var man ligger till och stallets chefer var inte nöjda med de uppdateringar som man testade under den andra veckan i Barcelona.
Så vänta och se….
Red Bulls chefer har i alla fall inlett kampen med att kritisera Mercedes. Helmut Marko anser att Valtteri Bottas är för långsam.
Mer läser du här.
Annars säger Marko att stämningen i teamet är god:

SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 06: Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing and Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing walk in the Paddock during previews ahead of the Formula One Grand Prix of Japan at Suzuka Circuit on October 6, 2016 in Suzuka. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Foto:  Mark Thompson/Getty Images

– De fungerar bra ihop, Riccardo tar på sig en liten papparoll, när det gäller saker som disko, utekvällar och sådant. Klart får de gå ut, de måste ju leva och vara avslappnade så att de kan prestera. Dessutom har vi inga stallorder och båda får samma tekniska information, säger han till ServusTV.
– Max gör nu sin tredje säsong i F1, han har rutin och erfarenhet och vi hoppas att han gör färre misstag, även om han inte har gjort så många tidigare heller. Vi har två toppförare och det kommer att visa sig vem av dem som är bäst. Förhoppningsvis kan vi ge dem en bil som räcker för att vinna VM-titeln och resten gör förarna upp mellan sig.
Det känns som om tempot inför säsongsstarten stiger.

•••

Pretty in Pink.

Sergio Perez och Esteban Ocon kör rosa i år.
•••
Lewis Hamilton har tre VM-titlar och han räknar med att det blir en kamp mellan tre team i år. Han tror att Ferrari kan attackera redan i Australien och att Red Bull kan konkurrera om segrar från och med Spaniens GP som avgörs i Barcelona i mitten av maj.

•••

Pascal Wehrlein är säker. Han och Marcus Ericsson komemr ta poäng i år – förra året tog han en poäng för Manor medan Ericsson blev utan.

– Jag är övertygad, vi kommer att ta mer än en poäng i år, säger Wehrlein till Blick.
•••
Snacka om kalas…..hyffsat mycket F1-erfarenheter på den här middagen i London:

– Bernie ville inte ha någon avskedsmiddag, men Briatore organiserade det, berättar Niki Lauda för motorsporttotal.
– Jag var också överraskad över att se vilka som var där, Fürst Albert och alla andra som är viktiga och har ett namn kom. Efter den första chocken var han också på bra humör och njöt av festen.
•••
F1-världen har sorg. I går avled Patrick Neve.
Belgaren var den förste föraren som körde en Williams under ett GP, det skedde i Spanien den 8 maj 1977. Han kvalade in som 22:a och gick i mål som 12:a, fyra varv efter segraren. Totalt körde Neve tio GP-lopp och slutade sjua som bäst.
Patrick Neve blev 67 år gammal.
•••

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in i vårt inloggningssystem SPiD. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Du kan läsa mer om vårt inloggningssystem här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB