Startsida / Inlägg

Sauber byter motorleverantör

av Anna Andersson

Efter en vecka med tester och en helg utan F1 är det nu dags att ta tag i Rysslands GP.
I tävlingen som avgörs i OS-staden Sotji.
I morgon kommer vi återigen att gå igenom banan, då får du alla tider och all statistik som du behöver inför helgen och i dag kollar vi igenom nyhetsläget och sedan trappar vi upp bevakningen dag för dag.

Om du inte har Viasat så vet du väl att vi följer loppen live och där kan du också ställa frågor och diskutera med andra som har samma härliga F1-intresse.

Men först till den mest intressanta nyheten.
Sauber byter motorleverantör

Pascal Wehrlein (D), Sauber F1 Team. Circuit de Catalunya.
Sauber byter motorleverantör

Till nästa år ska Honda leverera motorer till teamet, det skriver Autosport.

Sportbladet har tidigare spekulerat i om det kan bli Honda som tar över rollen som motorleverantör eftersom Sauber inte trivs med sin samarbetspartner med Ferrari och Ron Dennis, som var tydlig med att McLaren skulle vara det enda teamet med motorer från Honda, har lämnat McLaren.
Nu verkar båda parterna, McLaren och Honda, vara överens om att ytterligare ett team ska köra med Hondas motor (Honda har inte levererat något annat stall än fabriksteamet sedan 2008 då man under två år stöttare Super Augri).
– Det vore bättre om fler team körde med motorn för ju fler som kör den ju bättre är det, sa McLarens teamchef Eric Boullier för någon vecka sedan.

Annars kan vi konstatera att….

McLaren driver Fernando Alonso of Spain gives a a news conference ahead the Bahrain Formula One Grand Prix at the Formula One Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Thursday, April 13, 2017. The Bahrain Formula One Grand Prix will take place on Sunday. (AP Photo/Hassan Ammar)
Snart straffas Alonso (AP Photo/Hassan Ammar)

…Honda kommer med en uppdatering av motorn  redan till helgens lopp i Ryssland.
– Efter ett par tunga veckor var den sista dagen av testet i Bahrain ett steg framåt, säger Stoffel Vandoorne som körde 81 varv.
Samtidigt måste båda McLarens förare räkna med att straffas i startuppställningen till de flesta av de resterande loppen i år. Stoffel Vandoorne får in fjärde MGU-H inbyggd i Ryssland och därmed har han använt så många han får 2017, varje ytterligare byte som görs innebär ett straff,
Även Fernando Alonso ligger risigt på det, han gör sitt tredje byte i Ryssland.
…. Force India har inte alls varit i närheten av den form man hade under förra säsongen. Förarna är inte nöjda och nu kommer en uppdatering:
– Förarna klagar över att bilen saknar stabilitet, att downforcen kommer och går, framförallt i de långsamma och medelsnabba kurvorna, säger den vikarierande teamchefen Robert Fernely till motorsporttotal.
– Vår teknikchef Andy Green har kunnat identifiera problemet och vi har en lösning på gång. Från och med Spaniens GP kommer vi att kunna attackera med full kraft, då ska vi inte bara behöva försvara oss.
Han påpekar också att man fått andra problem på grund av att golvet inte fungerat. Det har gjort att teamet har behövt gå tillbaka ett par steg för att sedan kunna kliva framåt igen. Trots att bilen inte har fungerat riktigt har Force India ändå tagit poäng i samtliga VM-lopp och den rosa bilen ligger fyra i VM.
…Fernando Alonso får hjälp att ladda upp inför Indy 500. McLaren har skrivit kontrakt med Gil de Ferran som vunnit Indy Car och han ska vara mentor åt Fernando Alonso. Den 3 maj ska spanjoren genomföra ett första test i USA.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB