Startsida / Inlägg

Formel 1 i London – utan Lewis Hamilton

av Anna Andersson

I går var det ett stort F1-event i London. Alla var där.
Utom Lewis Hamilton.
Han valde att ta semester.

Formel 1 i London – utan Lewis Hamilton. Som ni förstår var fansen inte speciellt nöjda över att deras världsmästare inte fanns på plats och de blev inte gladare när de fick höra Mercedes Toto Wolff svara på frågan varför britten är den enda av de 20 förarna som inte fanns på plats i huvudstaden.
– Han kände att han behövde en paus nu när det är en så intensiv period i mästerskapet, sa Wolff.

McLaren Honda's Stoffel Vandoorne, front, drives along Whitehall with Big Ben's clocktower in background, with large crowds watching during the F1 Live event along streets in central London, Wednesday, July 12, 2017.  F1 teams and cars have come to central London for a major fan event Wednesday. (Daniel Hambury/PA via AP)
Formel 1 i London – utan Lewis Hamilton (Daniel Hambury/PA via AP)

Fansen på Trafalgar Square hade säkerligen sett Hamiltons twitterinlägg och svarade med höga burop.
Det blir spännande att se hur Hamilton tas emot på Silverstone i helgen.

Bortsett från Hamiltons frånvaro löpte eventet fint och drömmen om ett F1-lopp inne i London kan kanske bli sann framöver.
– Vi måste ta oss över ett par hinder på vägen, men det finns ingen anledning till att vi inte skulle kunna arrangera ett F1-lopp i London i framtiden, säger borgmästaren Sadiq Khan till Sky Sport.
– Jag har träffat de nya ägarna, det blåser nya vindar nu och de har spännande idéer. Om de vill prata med mig så blir jag glad, jag skulle lyssna och jobba tillsammans med dem för att göra detta möjligt.

Ferrari's Sebastian Vettel drives into Trafalgar Square from Whitehall, with Big Ben's clocktower in background right, during the F1 Live event in London, Wednesday, July 12, 2017.  F1 teams and cars have landed in central London for a major fan event Wednesday. (Daniel Hambury/PA via AP)
Sebastian Vettel kör in på Trafalgar Square.(TT)

London skulle i så vara ett andra alternativ för ett stadslopp i en europeisk huvudstad, i går dök det upp bilder på en möjlig F1-bana i Köpenhamn.

Det ryktas om att husarkitekten Hermann Tilke redan är vidtalad om projektet i Köpenhamn och när man ser bilder som dessa från London känns det ju kul – miljön är lockande.

•••
Annars kan vi  notera att….
…Robert Kubica körde 90 varv under sitt andra F1-test för Renault. Enligt uppgifter till  motorsporttotal har han redan kört årets bil i simulatorn. Kan det vara så att den kvicka polacken är på väg tillbaka?
…det pratas om Max Verstappen. Han har brutit fem av de senaste sju loppen och är frustrerad. Nu ryktas det om att han är intresserad av ett byte till Ferrari och att Ferrari är intresserade av en ersättare till Kimi Räikkönen.
Problemet är bara att Verstappen skrev ett vattentätt kontrakt med Red Bull.
– Han kan inte lämna, vi släpper honom inte. Detta är ingenting att diskutera, säger Red Bulls Helmut Marko till motorsporttotal.
….väderprognosen har ändrats. Nu heter det att det ska vara uppehåll hela helgen – men det kanske kan ändras igen. Regn är väl Storbritanniens största exportvara?
•••
I gårdagens inlägg får du förutom den eventuella banan i Köpenhamn även fakta och statistik inför helgen, samt namnet på Marcus Ericssons nya teamchef.
Han har tidigare arbetat för Renault, men lämnade teamet efter ett internt bråk i slutet av 2016. Innan dess  var han framgångsrik i GP2 med ART ( både Nico Rosberg och Lewis Hamilton vann sina titlar med det teamet)

Vill du ha mer information inför loppet får du Pirellis tankar här.

”I helgen väntar Storbritanniens Grand Prix på Silverstone Circuit i Silverstone, England. En tävling som markerar att vi har kommit halvvägs in i Formel 1-säsongen. Bilarna kommer att köra med Pirellis P Zero White medium, P Zero Yellow soft och P Zero Red supersoft, vilket är en ändring från den uppsättning som ursprungligen nominerades med hard, medium och soft. Ändringen bygger på data som samlats in från tidigare race och innebär att Storbritanniens GP för första gången någonsin körs med alternativet supersoft.

Silverstone Circuit ur ett däckperspektiv:

    Silverstone handlar om lateral energi, tack vare höghastighetskurvor som Becketts.
    Med mjukare däckval än tidigare är det troligt med mer än ett depåstopp.
    Det brittiska vädret är känt för att vara oberäkneligt: allt från solsken till regn är möjligt.
    Det sträva underlaget medför ökat däckgrepp, vilket sliter mer än vanligt på däcken.
    Raksträckorna är generellt korta.
    Banan används intensivt under året, så ytan tenderar att anamma gummit ganska snabbt.”
Källa: Pirelli.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB