Startsida / Inlägg

Vilka förare kör F1 2018?

av Anna Andersson

Force India bekräftar Esteban Ocon som förare för 2018.
Det innebär att det officiellt bara finns fem förarplatser kvar för 2018.
Vilka förare kör F1 2018?

F1-bloggen summerar:

Race winner Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain celebrates with teammate and second placed Mercedes driver Valtteri Bottas of Finland, right, on the podium after the British Formula One Grand Prix at the Silverstone racetrack in Silverstone, England, Sunday, July 16, 2017. (AP Photo/Martin Rickett)
Vilka förare kör F1 2018 ? Mercedes satsar på samma kort som i år. (AP Photo/Martin Rickett

Mercedes: Lewis Hamilton och Valtteri Bottas
Ferrari: Sebastian Vettel och Kimi Räikkönen
Red Bull: Daniel Ricciardo och Max Verstappen
Force India: Sergio Perez och Esteban Ocon
Renault: Nico Hülkenberg och Carlos Sainz
Haas: Romain Grosjean och Kevin Magnussen
Williams: Lance Stroll
Torro Rosso: Daniil Kvyatt
McLaren: Stoffel Vandoorne
Sauber:

Här är förarna som slåss om de sista platserna.
Williams:
Vill Felipe Massa köra ett år till? Ja om han kan konkurrera och tillföra något, nej om han får platsen för att han enligt sponsor Martini har åldern inne och bara är en pr-figur.
Marcus Ericsson och hans rådgivare Eje Elgh pratar, precis som han har gjort de tre senaste säsongerna, med Williams.
Robert Kubica drömmer om en F1-comeback. Han har Nico Rosberg som ny manager och den förre Williamsföraren Rosberg har fixat fram ett test med en av bilar från 2014. Kubica imponerade under sommarens tester för Renault, frågan är om hans fysik håller en hel tävlingshelg. Enligt uppgifter till motorsporttotal ska testet ske i Europa inom två veckor.
Jolyon Palmer, britten får inte vara kvar hos Renault, men han imponerade när han tog poäng i SIngapore. Han är över de 25 år som Williams har satt som krav.
Pascal Wehrlein, tysken fyller 23 år i år, men det är lite väl ungt för huvudsponsorn Martini – men han har kört hem poäng för Manor och Sauber. Han har dessutom vunnit DTM och sponsras av Williams motorleverantör Mercedes.

McLaren
Med den nya motorleverantören Renault bör Fernando Alonso vara klar för 2018. Han vann sina världsmästartitlar med just Renault.

Toro Rosso:
Pierre Gasly vann GP2 2016 och är Red ulls nästa stora talang. Han lär testas i Toro Rosso.

Sauber:

Marcus Ericsson (SWE), Sauber F1 Team. Marina Bay Street Circuit.
Vilka förare kör F1 2018? Är Marcus Ericsson en av dem?

Lyssnar vi på ryktena har Marcus Ericsson en plats i teamet, tack vare sina kontakter med ägarna. Han har också varit i teamet i tre år och är omtyckt, han är ambitiös, lojal och en juste kille som arbetar på utan att ha några baktankar.
Den andra förarplatsen lär en av Ferraris juniorförare ta, Antinio Giovanazzi som körde säsongens första lopp när Pascal Wehrlein var skadad eller Charles Leclerc som anses vara en av de största talangerna inom racingen. Ferrari vill binda Sauber närmare och låta sina talanger få F1-erfarenhet i teamet – där började faktiskt både Felipe Massa och Kimi Räikkönen sin karriär.

Pascal Wehrlein, tysken har visserligen kontrakt med Mercedes, men han har tagit samtliga poäng till Sauber i år. Mercedes vill ha kvar honom i F1 och enligt Wehrlein pågår det samtal mellan hans sponsor och Sauber.

Robert Kubica? Han vann Saubers första GP, men var inte helt nöjd med teamet när han lämnade för Renault – men så var det å andra sidan BMW han hade störst problem med och de har lämnat både Sauber och F1.

•••

Vill du diskutera helgens stora startkollision?

Kolla in gårdagens inlägg.

•••

Spectators are reflected on sunglasses of McLaren driver Fernando Alonso of Spain upon his arrival for a fan meeting at the Suzuka Circuit in Suzuka, central Japan, Thursday, Oct. 6, 2016, ahead of Sunday's Japanese Formula One Grand Prix. (AP Photo/Toru Takahashi)
LeMans 2018? (AP Photo)

Sedan ryktas det om att Fernando Alonso kör LeMans för Toyota 2018. Förra året körde han Indy 500 och hans mål är att vinna de tre klassikerna, Monacos GP, Indy 500 och LeMans.
– Grand Slam är mitt framtida mål och det består av tre lopp, säger Alonso som redan vunnit i Monaco.

– Om Indy 500 krockar med Monacos GP finns det ett lopp till. Det finns flera möjligheter för mig att göra 2018 till ett fantastiskt år.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB