Startsida / Inlägg

UFC 141 + en ny galen knock

av Patrik Syk

Nu hoppas jag att skinkan och sillen satt som ett knä i levern och att vi så sakteliga kan återgå till någon sorts vardag med idrott av högsta kvalité (själv tänker jag ägna mig åt idrott av absolut lägsta kvalité tills julgodisångesten givit vika).

Nog om detta.

På fredag smäller det rejält i oktagonen i Las Vegas när UFC snickrat ihop en monstermöte värdigt en riktigt galen K-1 show från Tokyo. Brock Lesnar mot Alistair Overeem. Två av de bergigaste muskelbergen mma-sporten har att erbjuda ska alltså banka på varandra efter förmåga och det kommer naturligtvis bli en väldigt underhållande tillställning. Däremot blir den inte särskilt jämn, Brock har visat att han lätt blir lite skärrad när han möter skickliga boxare som träffar honom. Overeem kommer träffa och han slår väldigt väldigt hårt. Kanske är det min faiblesse för den gamla K-1 tungviktstiden men jag tror det blir en riktigt jobbig kväll för Brock som dessutom tampats med sjukdom under lång tid. Han ska förstås va helt återställd men under hans konvalescens passade Overeem på att ladda upp så intensivt att han knappt fick vara med över huvud taget. Mitt tips, Overeem vinner på knock i första ronden.

Men det är inte därför vi är här.

På samma maincard finns ju förstås vårt svenska hopp Alexander Gustafsson som ställs mot veteranen Vladimir Matyushenko. Gustafssons viktigaste match i karriären och en seger här borde ge en match mot någon i det absoluta toppskiktet för The Mauler. Men det är inte bara den viktigaste utan förstås också den svåraste matchen hittills. Matyushenko har hur mycket erfarenhet som helst och är kanske den bästa brottare som Alexander någonsin mött. En svår match som jag tror har en svensk segrar i slutändan. Gustafssons långa armar och livsfarliga händer kommer stoppa en visserligen stryktålig men lite till åren kommen vaktmästare (för er som inte vet det så är Matyshenkos smeknamn The Janitor). Mitt tips, Gustafsson vinner på TKO (GNP) i tredje ronden.

Det får räcka med tips för nu. I stället kan ni ta en titt på den här minst sagt spektakulära knocken från helgen som gick. Enjoy!

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/VKu-urmeJl8″ frameborder=”0″ allowfullscreen]

//Syk

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB