Startsida / Inlägg

Trotsar sin svåra sjukdom – för Tillbaka till framtiden-jubileum

av Stefan Hedmark

I år fyller ”Tillbaka till framtiden” 30 år. Det var en underbar film 1985 och har blivit en klassiker med åren. Jubiléet har uppmärksammats under året på olika sätt och under Londons serietidningsmässa för någon vecka sedan var höjdpunkten en ”Tillbaka till framtiden”-panel som återförenade en större del av rollistan från första filmen. De tre huvudrollsinnehavarna ser ni här:

Skärmavbild 2015-07-28 kl. 01.51.42

Christopher Lloyd, 76, Michael J Fox, 54 och Lea Thompson, 54. De såg ut att trivas väldigt väl med varandra på scenen. Fox pratade om hur filmen har överlevt genom åren:

För att vara en film om tidsresor finns det ironiskt nog något tidlöst över den. Ungar gillar den nu. Fast mina barn har inte sett den. Eller så har de det, och har inte sagt något om det.

Den som behöver en påminnelse om hur stjärnorna såg ut i originalet kan kolla här:

HT_lea_thompson_ml_141126_16x9_992

Lea Thompson hade en mindre framgång på 90-talet med komediserien ”Singel i stan” som gick på TV3. På senaste tiden har hon medverkat i amerikanska ”Let’s dance” och hade en mindre roll i Nicolas Cage-floppen ”Left behind” (2014). Fox har blivit ansiktet utåt för Parkinson-patienter och har hjälpt oss som inte har den erfarenheten att bättre förstå sjukdomen och symptomen. Karriärmässigt försökte han göra stor comeback med komediserien ”The Michael J Fox show” 2013. NBC trodde så mycket på den att de beställde 22 avsnitt på en gång, men serien var en besvikelse och hittade inte tittarna. Även den visades på TV3 i Sverige.

still-of-christopher-lloyd-in-tillbaka-till-framtiden-del-ii-(1989)-large-picture

Christopher Lloyd jobbar på flitigt, men är mest med i tv-filmer, kortfilmer och små projekt som inte väcker någon större uppmärksamhet. Han hade en rolig gästroll just som Emmett Brown från ”Tillbaka till framtiden” förra året i Seth MacFarlanes ”A million ways to die in the west”.

Den som vill se ett klipp från panelen kan göra det här – men ljudet är väldigt dåligt tyvärr. Ändå kul att se de tre  tillsammans. 11 minuter in retas Fox lite med Lloyd när han inte hör en fråga från publiken utan måste få den upprepad några gånger: ”Nu visar han sin ålder!”

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB