Startsida / Inlägg

Will Smith redo att spela anden i Aladdin

av Stefan Hedmark
will smith

Will Smith står redo att axla en roll som blivit närmast ikonisk för Robin Williams – anden i lampan i den animerade klassikern ”Aladdin” (1992), enligt Deadline. Filmen ska nyinspelas med skådespelare, precis som den nu bioaktuella ”Skönheten och Odjuret”.

Det verkar ju sannerligen som att INGEN av Disneys gamla animerade filmer kommer undan bolagets nyinspelningshysteri. Och varför skulle de tänka nytt? Nya versioner av ”Alice i Underlandet”, ”Djungelboken” och ”Skönheten och Odjuret” har fyllt på kassakistorna rejält för Disney. Det går heller inte att förneka att kvalitetsmässigt har filmerna lockat stora namn och blivit bra underhållning (även om jag inte är ett fan av ”Alice i Underlandet”). Men inte fyller de här filmerna någon större lucka – originalen lär hålla länge till.

Nyligen nåddes vi av nyheten om att Tim Burton tänker göra en ny version av ”Dumbo”, kanske med Michael Keaton i en stor roll. Den nya ”Aladdin” kommer liksom ”Skönheten och Odjuret” att vara en musikal, regisserad av Guy Ritchie (”Sherlock Holmes”-filmerna).

Vad tror ni? Innebär det här att anden kommer att rappa som Fresh Prince? Är det möjligt att Smith kan ersätta Robin Williams med äran i behåll? Och går det att återskapa magin i  scenen med ”En helt ny värld”?

Alicia Vikander Arnold Schwarzenegger Batman Ben Affleck Chris Pratt Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan J J Abrams Johnny Depp Kurt Russell Michael Fassbender Quentin Tarantino Ridley Scott Samuel L Jackson Star wars Tom Cruise Tom Hanks Vin Diesel
 • Tjänstgörande redaktör: Erik Melin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB