Dags att bli våt

av Malin Wollin

Den nionde augusti simmar jag Kalmar Kanalsimning för tredje gången.
Bara jag tänker på det så blir jag svettigt nervös i handflatorna. Men det märker jag inte i vattnet.
Jag vill även detta år göra något gott och samla pengar till Barncancerfonden.
Vill ni hjälpa mig?
Jag säljer alla meter jag simmar, 1800, för 30 kronor styck.
Man kan köpa en meter, man kan köpa många.
Bland de som köper meter lottar jag ut ett paket med ett ex av En mamma blir till och ett ex av Malin från Skaftnäs.
Sätt in pengarna på bankgironummer 258-2526 och ange namn så plockar jag en vinnare efter loppet.

Anropar. Hjälp.

av Malin Wollin

Hemma i åtta veckor med fyra barn, någon som har provat?

HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP OSS

Sommaren 2013 tänkte jag: Det här var ju inte så farligt.

Då var han sex månader och gick inte. Jag helammade, allt var lite heligt och väldigt mysigt.

Och nu. Han springer och springer och springer. En sekund så är han borta och då kan man ju tänka att han bara har hunnit runt knuten men det är fel. Han kan nämligen vara VAR SOM HELST I HELA VÄRLDEN.

Och de andra bråkar. Eller så leker de jättebra att ”du är den och jag är den och sen sa han så och då sa hon så och sedan sms:ade de varandra att de skulle ses” och så vidare och så vidare. Och plötsligt är någon lite för bossig och då blir det fuck you all over the place med hårda ord och hårda tag och hårda smällar i dörrar och VÄCK INTE ER LILLEBROR FÖR *******, DEN SOM VÄCKER HONOM LEKER MED HONOM RESTEN AV DAGEN.

Och så känner man sig som en gapig lurk. Och det är varmt och man orkar inte laga mat och vi borde åka och bada (idag också) och disken från igår är kvar och jag har inga rena trosor kvar och, och.

Och just som man sitter och tänker att man är Sveriges vidrigaste surkärringmorsa så får man syn på barnet som snart är sex där han sitter och ritar en teckning.

20140722-131448-47688835.jpg

Och man tänker: Snälla säg att det inte är jag som är djävulen.

Och man tänker, det är så himla lätt att vara mamma när klockan är 20 och den minsta sover hos sin mormor och morfar och de andra tittar på film inomhus och vi har det såhär utomhus.

 

 

20140722-131449-47689515.jpg 20140722-131449-47689153.jpg

Och man tänker, varför är det så svårt att vara en jättebra mamma när alla springer runt och är jättejobbiga runt benen och slåss och vill ha saker och inte äter maten och inte hänger upp badkläderna och tjatar om ballerinakex.

Och så är teckningen färdig.

20140722-133224-48744215.jpg

Och det var havsguden och jag är inte djävulen.

Och så gråter man en skvätt och fortsätter att vara en svettig mamma som känner sig uslig på dagarna och börjar andas igen på kvällarna.

Vill ni hjälpa mig med tapet? Och FÅ EN BOK

av Malin Wollin

Vi måste tapetsera sovrummet i mormors gamla hus. Tapeten är så fin men fullständigt sönderblekt. Dessutom har jag redan slipat ner alla skruvhål så nu måste vi tapetsera (oups).

Jag vill ha en tapet som:

1. Är grön på vit botten, gärna med bladverk.

2. Inte är för romantiskt och blommig och ”vacker”.

3. Inte är för retro.

4. Ska funka att tapetsera i ett helt rum

5. som det alltså ska sovas i.

Jag har tittat lite på Sandbergs

SANDBERGS WALLPAPERIvar är fin.

tuvasandbergTuva likaså.

Vad säger ni, någon som vet något?

De två bästa tipsen får ett ex av En mamma blir till.

 

 

Johansforsmatchen

av Malin Wollin

Så här blir det när det är sommar och sol och alla barn är hemma. Sena inlägg om extremt daterade händelser.

Men ändå.

Kalmar FF:s guldlag från 2008 med inslag av Johansfors bildade all star-lag mot dagens Kalmar FF i en jubileumsmatch som slutade noll-noll.

Men ändå.

Det var fint att se denna vintageuppställning.

 

Håller än.

 

 

Lantz och Bagarn, together again.


Lantz och Fröken Instoppad byxa, together again.

 

Lantz och Fotbollsfrun, together since forever.

Fest

av Malin Wollin

Igår bjöd Alarmstreet på sommarfest (minus sommar). Vi tog färjan över till Öland med bubblor i glasen och höga vågor över fören. Hu att åka färja. Sitta instängd och bara brrrruuuuuuuuuuuuuum över oceanen istället för att känna hur båten följer vågorna och känna vinden piska håret mot kinderna.

Men fram kom vi till buffé och vin och livemusik med mitt favoritband No Ties

Och så högläsning ur En mamma blir till. Jag valde stycket om könshår. Passar perfekt till fest!

enmammablirtill

Är det någon som har läst boken? Är det någon som är intresserad av en utlottning?

Sommar i P1

av Malin Wollin

Den här veckan recenserar jag Sommar i P1 för Aftonbladets räkning.
Men hur ska jag kunna arbeta under dessa omständigheter?

20140702-132934-48574447.jpg

ATT ÅKA TÅG- EN GUIDE

av Malin Wollin

Jag åker tåg väldigt ofta. Jag spenderar i runda slängar tjugo tusen kronor på SJ varje år. Jag har länge funderat över hur svårt det verkar vara att åka tåg. Jag är van så jag kanske har blivit blind för de dolda fällorna eller så har jag helt enkelt blivit expert. Jag bjuder er därför DEN ULTIMATA GUIDEN TILL HUR MAN ÅKER TÅG. 

 1. När du står på plattformen- kväv impulsen att fråga personalen om du står vid rätt tåg. På din biljett står ett tågnummer, om detta tågnummer finns på tavlan ovanför spåret så är du rätt. Våga lita på detta! Våga!

2. När tåget rullar in och du gör dig redo att kliva ombord kan det hända att det kliver ut personer från tåget, alltså personer som redan var inne i tåget och som nu ska gå ut. Detta kan vara väldigt påfrestande men låt dem ändå göra det. Ställ din kropp lite åt sidan och se inte sur ut.

3. Nu är du ombord på tåget, grattis! En god idé att redan på plattformen ha memorerat vilken plats du har så att du slipper stanna upp i gången och titta ner i biljetten, upp på hatthyllan, ner i biljetten, upp på hatthyllan, ner i biljetten, upp på hatthyllan och se ut som om du har hittat den heliga graal men inte vågar tro dina ögon.

4. När du ser ditt nummer, våga lita på att någon inte spelar dig ett ont spratt, det ÄR din plats, jag lovar. Det finns ju givetvis en risk att ett TV-team springer fram precis när du har satt dig och avslöjar att du är med i Dolda kameran men detta händer nästan aldrig.

5. Det kan vara lockande att ta en plats som ser bättre ut än den du har, men ta den inte. Ingen tycker att det är roligt att köra bort någon. Och om du mot förmodan känner att du verkligen måste ta en annan plats: fråga tågvärden hur länge platsen är ledig och flytta dig innan platsens rättmätiga resenär går på. Och: ta med dig ditt skräp.

6. Nu kommer en extremt kritisk punkt i tågresandet, själva sättandet av dig själv. Försök undvik att komma på att du ska gå av igen och säga något till någon som står på plattformen eller att du ska sätta din väska på den där platsen där väskor ska vara, stå inte mitt i gången och klä av dig ytterkläderna som om du stod vid sidan av din säng redo att gå och lägga dig, gå inte bort till vattnet i änden av första klass för att dricka, jag lovar vattnet kommer inte att ta slut innan tåget har börjat rulla. SÄTT DIG BARA NER. Allt du vill göra kommer du kunna göra när tåget har börjat rulla, det är inte som att åka flygplan, du måste inte vänta på att bälteslampan ska slockna.

7. Var trevlig mot tågpersonalen. Vem vet vilka slags dårar hon eller han har haft att göra med.

8. Om du får ett mobilsamtal, försök att inte använda din telefon som en walkie talkie. Prata inte SÅ HÄR.

9. Blir du kissnödig så försök att inte bli TVUNGEN att gå just som tåget gör ett uppehåll, människor som ska gå av och på tåget behöver kunna komma fram.

10. Var snäll mot gamla människor och hjälp de som verkar åka tåg för första gången. Gamla människor är livrädda när de åker tåg. Ta hand som dem.

11. Visst är det nesligt med förseningar men dessa förseningar är aldrig tågvärdarnas fel (om det inte är så att en tågvärd har hoppat framför tåget vilket de säkert är frestade att göra när de genomlever punkterna ovan) Om du undrar över din anslutning, våga lita på att du får information i högtalarsystemet om huruvida bussen till Lenhovda
väntar.

Så, nu vet du hur man åker tåg! Jag önskar dig en trevlig resa.

20140624-122746-44866077.jpg
Kommentarer
Taggar SJ, tåg
Sida 1 av 799
 • Tjänstgörande redaktör: Martin Nilsson
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och VD: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Lena Widman
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB