Armando

av Malin Wollin

Ikväll har vi gått fackeltåg och manifesterat för Armando och hans familjs rätt att få stanna i Sverige. Mamma och pappa och Elin och Sofia och barnen var där.
Pappa fyller år idag och efter manifestationen skulle mamma bjuda honom på Johnny Cash-show. Eller som pappa säger ”Johnny Käss” och det är inte ens menat att vara roligt, det är bara så han låter.

20141023-221512-80112214.jpg
En stor kram till de fina fina ungdomar som engagerar sig och kämpar.

Jag lyssnar bara på P1

av Malin Wollin

Jag försökte lyssna på P4 i söndags morse men det går inte.

Jag är väldigt förtjust i både Zimmergren och Tengby men all denna musik, jag orkar inte. Jag har inte valt musiken, vill jag lyssna på musik så använder jag Spotify.

Jag tycker all radio utom P1 är slö och fantasilös. Prat, låt, prat, låt, prat, låt. Det är slött. Varför är det såhär?

Tänk Skavlan, prat, låt, prat, låt, prat. Så gör man inte i TV så varför i radio?

BLABLABLABLABLA

av Malin Wollin

Återigen på tåget. Andra klass har jag valt bort för flera år sedan. Om omständigheterna plockar bort min livslyx bit för bit är detta den sista förmån jag lämnar ifrån mig. Jag åker hellre på taket än sätter mig i andra klass bland barn, bebisar*, bananer, fötter på sätena, hånglande tonåringar, svett och trångt. Men. I första klass finns något som inte existerar i andra klass: Affärsmän som pratar SÅHÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR i sina mobiltelefoner (som aldrig någonsin är en Iphone eller något dyrt. De som skrik pratar sin bizniz ha alltid en lur från 2010)

På ett sätt är de lite söta där de sitter och tror att de är den första mannen i billig kostym och mellanchefsläge som åkt första klass och fått ett jobbsamtal. På alla andra sätt är de SKITJOBBIGA. Jag pluggar in mina öronsnäckor så långt in i hjärnan att jag raderar barndomsminnen och vrider upp Sias Hostage till max. Då känns det bättre. 20141017-111626-40586594.jpg   *Jag älskar barn och bebisar men när jag är utan mina egna får jag bara dåligt samvete när jag ser andras ungar. Varför sitter jag och fjäskgullar med deras barn när jag kunde varit hemma och skrikit på mina egna, ni vet.

Och en fråga

av Malin Wollin

Hur är det möjligt att BRINNA för en flygplats som en del BRINNER för Bromma flygplats?
Jag ser inlägg och debattartiklar och kommentarer överallt och i andra änden sitter en person i LÅGOR.
”Men herregud, elden!”
”Men jag BRINNER för Bromma flygplats”
”Men det är ju bara en flygplats, det finns andra flygplatser”
”NEJ! Om Bromma flygplats inte finns kan jag lika gärna sluta finnas, då vill jag BRINNA UPP”

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1e/BrommaAirportTerminalEntrance_KaptenKaos.jpg/250px-BrommaAirportTerminalEntrance_KaptenKaos.jpg
Bromma flygplats. It’s to die for.

 

FREDAGSHUS! HAR VECKAN REDAN GÅTT? NEJ, DET ÄR TISDAG!

av Malin Wollin

Vad har vi här för spännande hus? Ser inte mycket ut för världen om man håller handen för poolen …

Altan med pool i sydväst

… men se vilken matplats!

Stor matplats för 12-15 personer

I detta hus bor en familj som gillar olika såser, ingen vill ha samma som den andra. VAR ÄR KNIVEN I MITTEN? hann jag tänka innan jag hittade den på skärbrädan och kunde andas ut.

Köket är anpassat med bekväma lösningar

I huset med såser och knivar bor en mamma och en pappa som är 38 år. Mannen är kock och driver en innerestaurang. Det finns planer på ännu en restaurang med helt annan inriktning. Frun arbetar med kläder och har en blogg. Tillsammans har de tre barn, två döttrar, fjorton och elva år, samt en son som är åtta.

Och så har jag hittat en väldigt speciell lägenhet mitt på Söder. Vem bor här? En härlig kvinna avdelningen anglofil möter kitsch möter ljust och fräscht.

 

Söndag är tröttdag

av Malin Wollin

Och varför då? Jag är inte en skolelev, jag är en gormande morsa och vi är trötta ALLA dagar.
Men jag vänder mig till min syster i soffan och säger.
”Det är dags att tänka på reversen” och det låter inte rätt.

20141012-232452-84292053.jpg

Vi tjejer har blivit större

av Malin Wollin

Vi har blivit längre, fått större bröst och längre fötter, för att inte tala om att vi blir större i omfång.
En del företag följer utvecklingen, andra inte.
En del modekedjor envisas med att hänvisa storlek 44 och uppåt till tälttunikor som inte är snyggt på någon eller stora sjok av tyg som gör den som är stor större. Varför ska vi ens ha tjock-avdelningar? Varför inte bara göra de ”vanliga kläderna” större? Varför ska man, om man är stor, behöva gå till en egen del av affären?

För dem med stora bröst har det kanske blivit lite roligare men det är fortfarande så att de med bröst E-kupa och uppåt får gå runt i tant-BHs i 400-kronorsklassen.

Varför ska kvinnor gå runt och känna sig större än de är?

Jag är måhända en av smalisarna men i grunden är jag en stor tjej. Har lika stort huvud som den genomsnittlige mannen, har för stora händer för alla damhandskar (som slutar i storlek 8), har storlek 42 och kan bara köpa skor på nätet. Jag är ingen petit madam och som vuxen och självsäker är det enbart ett praktiskt problem. Men när man som trettonåring tvingas gå in på skoaffärens herravdelning är det lätt att hålla sig för skratt. Eller när den satans ridhjälmen aldrig passar. Eller när man måste ta bolwlingklotet som de största gubbarna använder. Samt bära deras blowlingskor.

Så om marknaden kunde komma in i matchen och inse att kvinnor inte ser ut som Audrey Hepburn så vore det inte en dag försent.

 

Nedan ser vi ett antal väldigt snygga skor som inte finns i 42. Och detta är verkligen ingen tragedi eller så, jag ville bara bildsätta inlägget.

20141008-103347-38027220.jpg 20141008-103348-38028277.jpg

 

20141008-103347-38027916.jpg

 

20141008-103348-38028618.jpg

Skor från All tomorrow’s parties

 

Sämst i klassen måste vara Zara. Häromdagen köpte jag en tröja i storlek Large som inte lämnade så mycket som en luftbubbla under tyget. Jag fick dessutom höra att den skulle krympa en hel del i tvätten. Så skippa eftermiddagsbullen om du tänkte handla kläder där.

 

 

Sida 1 av 805
 • Tjänstgörande redaktör: Fredrik Palmqvist
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och VD: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Lena Widman
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB