Invägning

av Frida Wallberg

Snart är et dags för invägning, 1h för att vara exakt!! Då får jag även möjlighet att träffa Diana för första gången, som jag har längtat alltså!! Har kört promenad med svettdräkten, cykelpass på Allstars gym och bastat nu de sista dagarna så vikten är jag inte orolig över! I eftermiddag väntar en helkroppsmassage och sen kommer min bästa vän Nathalie, hon ska vara vid min sida nu inför matchen 😀 Nu är det fan nära, håller på att spricka av adrenalin! IMORGON SMÄLLER DET

frida

Frida Wallberg

COUNTDOWN! 3 dagar kvar

av Frida Wallberg

Dagen startade med en kopp kaffe till följd av en 1h powerwalk med coach William. I svettdräkt!! bör tilläggas 😀 Vi diskuterade mycket kring boxningen, kosthållning och hur allt känns osv. Det blir mest att jag dricker mest nu såhär tätt inpå matchen, näring i form att mat blir för mycket att smälta. Sedan var det direkt igång med ett cykelpass. Under eftermiddagen har jag och William gått igenom Dianas senaste match, för att kunna peka ut hennes svagheter och styrkor och på så sätt veta vart jag ska lägga min fokus. Det är ingen lätt motståndare jag har att gå upp mot på fredag… men det lugnar mig att hon har det snäppet svårare! 😉

Kom precis hem från en långpromenad som avslutades med en kaffe uppe på skinnarviksberget på söder. Rakt över vattnet kunde jag blicka ut över Waterfront, arenan där allting avgörs nu på fredag!

1003837_297090953760204_1776367781_n
skinnarviksberget
1004034_10151699731851410_770686879_n FRIDA WALLBERG-39

Frida Wallberg

REDO

av Frida Wallberg

HEY därute!

Nu sitter boxningen! Därför ligger mest fokus på att hålla vikten nu inför invägningen. I morse körde jag ett lättare intervallpass på cykel. 10 ronder * 2 min. 30 sek gärnet, 15 sek vila. Äter väldigt lite nu, därför blev det bara en halv dl havregröt till frukost efter träningen. Sedan var det dags för teknik träning med William och även den öppna träningen där alla fick komma och titta, även media var på plats! Nu bär det av till sjukgymnasten 🙂

FRIDA WALLBERG-14
Mor och dotter
FRIDA WALLBERG-24
REDO
FRIDA WALLBERG-99
FRIDA WALLBERG-103
Who’s the BOSS!?

Frida Wallberg

Laddar mentalt

av Frida Wallberg

Nu på förmiddagen hämtade jag Nellie i Göteborg. Hon ska få spendera några dagar hos mormor och morfar nu eftersom att galan närmar sig med storm steg. Har hunnit spendera två sköna dagar ute på landet, bara samlat tankarna och taggat till mentalt!! Kan inte vänta tills jag får gå upp i ringen och visa vem det är världsmästarbältet tillhör!

Kram på er alla!

600337_295753040560662_600634936_n
Trädgårdsskötsel är ett utmärkt sätt för mig att samla tankarna
971908_295515223917777_2086831288_n
Här mår man bra!
945643_295943417208291_1001312674_n
Påväg mot Gbg för att hämta Nellie

Frida Wallberg

Kontrollvägning inför boxnings kommissionen

av Frida Wallberg

HEJ allihopa!!

Igår var det dags att göra min kontrollvägning igen inför boxningskommissionen och gränsen är 62,2 kg. Och om man väger över undrar ni då säkert! Vad händer då? Jo! Då är det kört. Anledningen är just för att man inte skall pressa sig för hårt sista dagen på den stora invägningen, vilket kan anses vara hälsofarligt… Så detta är den sista inför den stora mediala invägningen med publik dagen, innan min match som jag då måste väga under 58,9.
WBC bestämmelser helt enkelt!

Det gick galant! vägde 60,6 kg 1,6 kg marginal

Sen tränade jag lite lätt med ett filmteam som ville göra ett reportage om boxning, det var kul 🙂

Strax efter var det dags för MR hjärnscanning som måste göras innan match, så allt ser bra ut där uppe.

Så hela gårdagen var det gå runt i bekväma träningskläder och göra en massa måsten för att sen avslutningsvis åka hem till Åtvidaberg, för att vila upp mig o samla tankar.
Så trevlig helg nu! Jo just det! bara för att ge en teaser! På måndag så skall vi ha den öppna träningen alla fighters för allmänheten och media på All Star. Och känner jag Golden Ring rätt så lär det bli massa media och besökare dit! Hörs på måndag!!

bild
YES!!
bild(1)
Det gick galant
bild(2)
Vila i helgen! Samla tankarna
bild(3)
Filmteamet och jag
bild(4)
Behöver bältet för att inte tappa byxorna!!
bild(5) - Kopia
Förbränning så det ryker

Frida wallberg

Deffar gärnet!

av Frida Wallberg

Igår lämnade jag Nellie på dagis! Efter en bilfärd från Åtvidaberg till Göteborg ca 30 mil var det snabbt iväg till gymmet för ett cykelpass (intervall). Sedan raka vägen till massagen som var schemalagd kl 12.00. Massagen gör gott för stelheten när man tränar som man gör 🙂 En kyckingsallad slank ner innan det bar av till Sthlm där jag är nu! Det är en strikt träningsperiod nu tom fredag. Håller ordentlig koll på mitt kaloriintag nu, fick mail om att min kontrollvägning med pro kommisionen skall göras fredag den 7:e, får inte väga mer än 62 kg!

Nu är det träning på klubben All Star som gäller med coach William, igår körde vi ett riktigt hårt magpass. 25 minuter intensivt.
Sedan avslutade vi med skuggan boxning i 30 minuter. Han studerar mina slag i luften och kontrollerar så att alla rörelser görs korrekt och jag hittar ett flyt i mina slag kombinationer som jag kör under matchen som vi tränat mycket på 🙂 Det är viktigt att vara lätt på fötterna och ”dansa dansa!” som William säger.

John Blund sitter alltid redo när jag kommer hem från en hektisk dag, strör sin sand över ögonen 🙂 … och sen är jag veck

bild(1)
Satte mig i bilen till träningen och fick punktering på vägen dit! Och det hade väl inte varit hela världen men problemet var att 2 st kvällstidningar med fotografer väntade där också. Så det var snabbt in med bilen till Mekonomen Norrtull och det blev rena Formel 1 bytet efter jag förklarade mitt brådskande problem. Så det blev endast 20 min sent. Träningen gick riktigt riktigt bra, tekniken och vridet i höfterna sitter bra nu, har aldrig slagit så hårt som jag gör nu 🙂
bild(2)
Detta bilåkande asså…
bild(3)
Morgonpromenader lider vi inte brist på….Zzzz….deff deff deff
bild
Intervju under min träningsdag

Frida Wallberg

Hårdträning in i det sista

av Frida Wallberg

Det är hårdkörning som gäller här ute på landet. Robert har varit här med sina barn över helgen. Vi har umgåtts, TRÄNAT och haft det hur bra som helst. Min mentala fokus är strikt inriktat på matchen den 14:e, men det är grymt att få skifta fokus och spendera tid med dem man älskar. Det har en tendens att ladda batterierna till tusen. Duracell-kaninen har nämligen ingen tid för lugn och ro just nu…

Ta hand om er därute! Kram på er 🙂

bild-1
Löprundan med barnen på fyrhjuling som peppade mig hela vägen
bild(4) - Kopia
Push it!!
bild(3)
Förberedelsen innan milsrundan som jag gör 3 ggr i veckan..
bild(2)
En bild för 5 år sedan då jag kämpade mig tillbaka efter 5 års uppehåll inkluderad födsel 🙂 Nellie har vart med i tidig ålder, var inte lätt att få ihop det tidsmässigt. Men här står vi idag!!
bild(1)
Slavdrivarn Robert tillåter inget halvdant
bild(2)
11 dagar kvar nu!!

Frida Wallberg

Bootcamp i Åtvidaberg

av Frida Wallberg

Idag började dagen med att sätta in en tvättmaskin och sedan utmanade mig själv med att den fortfarande skulle vara igång när jag kommer tillbaka efter min 10 km runda. Tvättiden är 45 min 🙂 Det gick ju bra! den höll på minst i 3 min till när jag kom hem 🙂 fast jag var trött när jag kom inkastandes mot tvättmaskinen kan jag lova!! Som sällskap fick pappas jakthund Chico hänga på. Det är mycket fokus på fettförbränning nu, har trots allt 3 kg kvar att gå ner till invägningen den 13:e… Väger ca 62 kg måste ner till 59 kg.

Är hemma i Huset i Åtvidaberg kan jag tillägga, bestämde igår kväll att åka hit, trivs så bra här. Det blir träning i min gamla boxningsklubb under helgen. Och konditions träning på morgnarna. Kör ingen sparring längre till match, riskerar inga skador.

Nu tas det helg!
Kram på er och ta hand om Er!!

bild(5)
jag och Chico kör gärnet
bild(7)
hemma i Huset i Åtvidaberg
bild(1)
Det bästa med att vara boxare…
bild(2)
I förgår då alla måsten vara avklarade blev det gröna Lund med min dotter och pojkvännen Robert med sina 2 barn. Så skönt att våra barn kommer så bra överens för det är inte ovanligt att det är åt andra hållet i många förhållanden när båda har barn sen tidigare, känsligt det där. Det är heller inte lätt att hitta kalorifattig mat på Gröna Lund så jag fick till slut köpa mig en hamburgare men tog bort allt bröd 🙂 mums!
bild(4)
Jag och Prazak
bild(6)
Gårdagens morgonträningen bestod av teknikträning med Tränaren William.. (Slå plattor) en timme. Sen var en kvällstidning förbi för att göra ett större reportage kring min match.
bild(3)
Taktiksnack med coach William. Envis som faan, men jag gillar’t, han pushar mig till max!
bild(8)
Tills knogarna blöder!
bild
Nellie går all-in

Frida Wallberg

Det börjar närma sig

av Frida Wallberg

Igår anlände jag och lilla Nellie i Stockholm. Vi avslutade kvällen med ett träningspass 🙂 Nellie fick agera tidtagare. En riktigt vass sådan också. Jag körde ett intervall pass på cykel, 30 sek max sen 20 sek aktiv vila. 20 min totalt. Nellie hojtade när det var dags för byte, härligt med lite ombytta roller, inte varje dag man tar order från sin lilla dotter haha! Intervallpasset följdes upp av skugg boxning 10 min ggr 2 ronder.

På senaste tiden har det skrivits i Australiensk media att VM-titeln är påväg att lämna Sverige. Puuuh! Det ger mig ytterligare energi och kraft att vilja gå upp där i ringen och visa vem det är titeln tillhör.

Imorgon ska Expressen följa mig under träningen och mitt privata liv hela dagen, för att visa hur en typisk dag ser ut i mitt liv såhär nära inpå match!

Vill bara tacka alla än en gång som stöttar och står bakom mig!! Betyder massor 😉

404436_290590751076891_1421425560_n
Fokus
947225_290823194386980_375244469_n
3 veckor innan varje match har jag bältet över spegeln för att skapa en självklarhet i att se mig…
970547_290772867725346_335684704_n
Barn är bara fööör härligt ibland!!
971924_290647871071179_2006676668_n
Där är hon, tidtagaren i världsklass

Frida Wallberg

Fan den där tjejen är inte att leka med

av Frida Wallberg

Nu är jag tillbaka i Göteborg med min lilla älskling. Shit vad abstinensen kickade in där då vi inte sågs på två veckor. Det är kvalitétstid i högsta grad som gäller nu. Hennes närvaro ger mig även den där extra energi boosten som gör att jag under träning orkar kämpa tills jag i princip kollapsar.

Dagen startades som vanligt med en powerwalk i högt tempo till följd av krigar frukosten bestående av havregröt, protein, toppat med lite kanel. Ikväll är det dags för ett teknikpass. Nu börjar det kännas av att dagen med stort D är på ingång. Om bara 2,5 vecka står jag där öga mot öga med Prazak. Excited!!

Många frågar mig om hur jag tänker då jag går in i ringen. Typ vill du döda henne eller skapar du  något sorts hat för att bli sådär arg och aggressiv?
Mitt svar till det är NEJ! Jag har ett mer fokus på hur jag skall göra för att sätta stopp för personen framför mig och plocka fram mina ess i skjortärmen! Det här med att mörda o föreställa sig att motståndaren har slagit mina barn och vill skada mig och slår min familj, det där är helt borta för mig. Det handlar mer om det sportsliga i att nu jävlar vill jag visa publiken och hon i ringen att faan den där tjejen är inte att leka med, haha 😉 Aldrig att jag viker mig!

bella
Filluren

Frida Wallberg

Sida 1 av 4
 • Tjänstgörande redaktörer: Erik Melin och Anna-Cajsa Torkelsson
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB