Startsida / Inlägg

Beutler, Jesus, Stenbäcken, Dolk och Gensheimer

av Johan Flinck

Dan Beutler var steget före Jesus i år och återuppstod redan på påskdagen (efter två mindre bra kvartsfinaler).

Min så kallade snabbtyckare har ni i förra inlägget.

Nyhetsknäcket den här kvällen från mig handlar om att Kristianstad vill ersätta Möller Madsen med Jonathan Stenbäcken.

Ni läser det här.

***

Medveten om att Stenbäcken inte tillhör de, av handbolls-Sverige, mest hyllade spelarna när han lirat i landslaget och vi har de senaste två säsongerna fått se flera prov på att en hemvändare inte är en garanterad succé. Men det är klart att en 26-årig tvåvägsspelare som Stenbäcken skulle vara en på förhand mycket tung och bra värvning av Kristianstad om man nu ror det i land.

***

Pratade med Martin Dolk på Hässleholms tågstation (av alla ställen) på väg hem från matchen i kväll. Då visste jag inte vad han hade sagt till Kristianstadsbladet direkt efter matchen (se det här), jag visste inte ens att det hade snackats om att han skulle till IFK.

Däremot nämnde Dan Beutler, när jag pratade med honom efter matchen, att Dolks kontrakt går ut och att ”vilket lag han än går till kommer att ha stor nytta av honom”.

Så jag frågade den sympatiske Dolk där på perrongen om framtiden och då snackade han bara om att han ville utomlands. När jag frågade om Kristianstad så menade han att då stannade han nog lika gärna i Hammarby och Stockholm där han hade sina nära och kära.

Problemet med drömmen om att bli utlandsproffs är att Dolk inte har fått en enda förfrågan. Det säger ändå en del om marknaden därute. Nu spelar han visserligen på den position (vänstersex) där det är allra svårast att komma ut men vi snackar trots allt om en riktigt bra spelare som vann elitseriens skytteliga i fjol, blev tvåa i år, fått göra någon landskamp på sistone och står utan kontrakt.

***

Jonathans brorsa Alexander, som gör ett jäkla bra jobb i det tysta i Guifs försvar, går för övrigt till VästeråsIrsta. Ingen nyhetbomb men övergången har passerat rätt obemärkt i riksmedia.

***

Visst var Kristianstads försvar riktigt bra och försvarsgeneralen Daniel Lindgren är portalfiguren där. men ändå märkligt att Beutler inte fick priset som lagets bäste spelare i kvällens match.

***

Jag hade tänkt kolla av läget med Daniel Lindgren efter twitter-fajten häromdagen. Men när jag knackade på i omklädningsrummet efter att snackat med LMM och Beutler hade Lindgren hunnit dra iväg.

***

Guif första semifinalklara lag även om det satt hårt inne i kväll mot RIK. Vill ni läsa mer om Guif och Eskilstuna hade Expressen ett reportage därifrån i dag. Ni läser det här.

Och av allt att döma tog en framgångsrik karriär slut med matchen i Eskilstuna. Jag snackar om Henrik Lundströms, som verkar få det tufft när han bara ska ägna sig åt att vara sportchef i RIK. Så här säger han till Koa på GT i detta knäck:

– Med avsevärt lägre budget än i dag, medger RIK-chefen.

– Vi har gått igenom flera stålbad de senaste åren och det väntar ett till.

Hur långt framme är du med spelartruppen?

– Inte så långt jag hoppats på. Jag väntar fortfarande på besked från styrelsen kring hur mycket pengar vi har att röra oss med.

***

Satt på tåget när Rhein-Neckar Löwen körde över Barcelona hemma med 38-31.

Men det gjorde inte Kent-Harry, som jag snackade med sent i kväll:

– Jävlar vad Rhein-Neckar Löwen sprang! Det var det värsta jag sett i en handbollsmatch.

Gensheimer (som för övrigt nobbade Barcelona – och Kiel – i höstas och i stället förlängde med RNL) gjorde 14 mål och Landin spikade igen.

– Landin är klart bäst i världen. Ingen är i närheten, sa Professorn.

Kim EDR gjorde det bra både framåt (fem mål) och bakåt.

– Men jag är jäkligt besviken på Barcelona. Riktigt dåligt försvarsspel!

Men Barça kan förstås vända hemma. Det har man gjort förr.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB