Startsida / Inlägg

”Danne var jävligt förbannad”

av Johan Flinck

Kvällens/natten skörd. En tyckare och ett knäck blev det efter dagens kvartsfinaler.

Fick ge mig på att ”tippa”, eller i varje fall kommentera, läget i de olika kvartsfinalerna. Men ta det för vad det är då det just jag som tittar i spåkulan.

Hammarby kvitterade kvartsfinalserien mot Kristianstad.
Efteråt ska de ha hånat guldfavoriterna.
– Gratis tändvätska, säger Daniel Lindgren.

Hammarby lyckades kvittera på hemmaplan till 1-1 i kvartsfinalserien mot Kristianstad efter att kontrat sönder storfavoriterna.
I spelarkorridoren efteråt ska en eller flera Bajenspelare ha hånat Kristianstad.
”Längtar redan till söndag! Vi fick så mycket gratis tändvätska efter matchen…”, twittrade Kristianstads försvarschef Daniel Lindgren.
Men när Sportbladet når Lindgren är det locket på.
– Vi kan ta det efter den här matchserien. Men det var via dem vi fick gratis tändvätska.
Dan Beutler:
– Jag uppfattade inte riktigt, men de sjöng och skrek något som gjorde några av våra spelare förbannade. ”Danne” (Lindgren) var jävligt förbannad.
Lagkaptenen Johan Jepson:
– Vi ska sjunga vår segersång i stället nästa gång vi kommer upp till dem, det är planen.
Sportbladet pratade med Hammarbys spelmotor Josef Pujol sent i går kväll och han och hans lagkamrater slår ifrån sig.
– Det är ingen som förstår vad han (Lindgren) syftar på. Vi har två ramsor vi kör efter varje seger. Men blir man provocerad av dem är han fan känslig, säger Pujol.

Tyckaren:

Det är på väg att knäcka Lövgren & Co:s gamla rekord.
Och samtidigt vinna världens bästa liga.
Vadå, undrar ni.
Jo, Pekingförsvaret.

Guif besegrade Redbergslid komfortabelt på bortaplan och leder nu sin kvartsfinal med 2-0.
Segern var också Guifs tolfte raka samt 18:e match i rad utan förlust.
Därmed tangerar Eskilstunalaget RIK:s rekord från 1997/98 på antalet förlustfria matcher i rad under en säsong, eller förmodade rekord då elitseriehistorien lämnar en del övrigt att önska när det kommer till statistik. Den säsongen vann RIK nämligen 18 raka matcher (och otroliga 29 av 30 matcher totalt) med ett lag som förmodligen är det bästa elitserien någonsin skådat med spelare som Lövgren, Vranjes, Gentzel och Frändesjö.
Bakom seriesegrarnas triumfmarsch i vinter och vår hittar vi ett nytt försvarsspel. Efter sex år som Guiftränare kände Kristjan Andrésson att han måste hitta på något annat då försvaret inte fungerat tillfredsställande i fjol. Han vände sig då, inte oväntat, till det isländska handbollsundret och hos sin förre förbundskapten (OS 2004) Gudmundur Gudmundsson fann han receptet: ett aggressivt, offensivt och rörligt 6-0-försvar, eller ”Pekingförsvaret” som det kallas sedan Gudmundsson ledde Island till ett sensationellt OS-silver 2008. Nu praktiserar han detta försvarsspel i Rhein-Neckar Löwen som besegrade Kiel i går och som nu toppar Bundesliga. Hyllade Gudmundsson tar för övrigt över det danska landslaget i sommar.
– Influenserna är mycket från Rhein-Neckar Löwen och det isländska landslaget. Sedan har vi gjort det till vår grej, säger Andrésson och utvecklar vidare:
– Vi vill sätta motståndarna i situationer de inte vill vara i, få dem ur ”comfortzonen”; sno bollar och komma i väg snabbare på kontring. Detta försvar passar också våra kvicka, lite mindre, spelartyper.
Efter att lett Kiel (Alfred Gislason) till åtta liga- och cupguld samt två Champions League-guld på fem år, Berlin (Dagur Sigurdsson) till cupguld i helgen och Rhein-Neckar Löwen (Gudmundsson) till ligaledning dominerar alltså det isländska handbollsundret just nu också i elitserien genom Andrésson i Guif – trots att man har ett på papperet sämre lag än på flera år.
– Vi har en go grupp som jobbar hårt för varandra och då kan man göra stora saker som lag, säger Andrésson.

Kvartsfinalerna (bäst av fem)
Guif-Redbergslid 2-0
Nästa match: 20/4
Kommentar: Guif fortsätter imponera och nu hänger RIK på repen. Guif säkrar avancemanget på söndag hemma.

Kristianstad-Hammarby 1-1
Nästa match: 20/4
Kommentar: De flesta av oss trodde att Kristianstad skulle åka från huvudstaden i går med en 2-0-ledning men Bajen stretar emot.

Alingsås-Malmö 1-1
Nästa match: 21/4
Kommentar: Malmö skrällde uppe i Alingsås i första matchen men västgötarna utjämnade i går nere i Skåne i går och har fortfarande hemmaplansfördelen.

Lugi-Sävehof 2-0
Nästa match: 23/4
Kommentar: Många spådde en holmgång över fem kamper men mycket talar för att Lugi säkrar semifinalplatsen hemma om en vecka.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB