Startsida / Inlägg

Lugi sparar stjärnorna – vad säger YIF?

av Johan Flinck

Ursäkta det fula språket i förra inlägget. En läsare har reagerat – med rätta. Även om det ”bara” är en blogg så ska jag förstås inte gödsla med svordomarna.

Ringde upp Tomas Axnér i dag för att kolla läget inför matchen i morgon.

Han kom med information som, lite beroende på hur det går i morgon, gör att han kanske inte ska välja Ystad Saltsjöbad som rekreationsplats när han ska ”göra en Flinck” framöver.

Ni har koll på läget inför morgondagens avgörande kring kvalstrecket, va? Det står mellan Ystad och Skövde om vilket lag som ska undvika kval (frågar du Kent-Harry så tror han nog fortfarande att YIF slåss om en slutspelsplats, men så är alltså inte fallet). Ystad ska upp och möta ett Alingsås som spelar för seriesegern. Skövde åker ner och möter ett Lugi som inte har något mer att spela för än hedern då det redan är klart att de blir fyra i serien.

Skulle Ystad förlora mot Alingsås, vilket är ett högst troligt scenario, så är de alltså beroende av att Lugi tar minst en poäng mot Skövde.

Men bloggen kan nu berätta att Lugi inte kommer att ställa upp med bästa laget. Troligtvis vilar Axnér både Espen Christensen och Johannes Hippe.

Axnér motiverar:

– Vi ska eventuellt spela sju matcher på väldigt få dagar, sju kvartsfinaler i SM-slutspelet och EHF-cupen, och har två norska landslagsspelare (Christensen och Hippe) som kommit hem i dag efter att spelat tre landskamper de senaste dagarna. Dessutom spelar vi vår första kvartsfinal i SM-slutspelet redan på fredag för att kunna klämma in de två EHF-cupmatcherna. Någon spelare måste få vila. Eventuellt blir det norrmännen som får vila i morgon. Man vill ju göra det bästa möjliga sportsligt och försöka vinna matchen men vi måste tänka på var vi är nånstans också. Vi ska försöka vinna matchen men det är inte säkert att vi tar ut alla spelare till den.

Lugis preliminära kvartsfinaldatum lyder som följer: SM: 11/4, 16/4, 23/4, 29/4, 1/5. EHF-cupen: 19/4, 26/4.  Sju matcher på 21 dagar, vilket Axnér tycker är okej med tanke på förutsättningarna.

Vad tror du Ystad säger om att ni inte ställer upp med bästa laget?

– De har chansen att fixa det själva mot Alingsås, har haft 32 matcher på sig och allt det där…men det kommer säkert knorras ändå. De (YIF) får försöka tänka hur de hade agerat själva om de varit i vår situation.

YIF kan i alla fall glädjas över att Magnus Jernemyr av allt att döma gör comeback i morgon. Det blir ”Orsas” första match sedan EM-slutspelet. Så där är i varje fall en i handbolls-Sverige som varit borta längre än undertecknad.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB