Startsida / Inlägg

Winnerbäck i Staffans kalsonger

av Johan Flinck

Ja men va fan, då kör vi igen!

SVT-kollega har hört av sig och undrat om jag lever (typ), på twitter har det uttrycks som ”kom tillbaka – allt är förlåtet”, bloggkollega Lindgren på YA tror att jag hamnat i Narnia, Axnér ”hotar” med att ”göra en Flinck” efter en hektisk vecka, Bolltroll & Banke ifrågasätter Sportbladets semesterpolicy (nästan)… Men herregud, jag tog bara semester en månad. Okej, plus/minus någon dag. Samtidigt är jag förstås smickrad över reaktionerna på det semesteruttaget. Visst, jag kunde tagit en bättre handbollsmånad än mars men det är inte så jäkla lätt när man ska planera in familjesemestern grande på andra sidan jordklotet mellan handbollsmästerskap, OS, fotbollsallsvenskan och VM-/EM-kval i fotboll. Nu blev det mars, vi har haft det för jävla bra och jag är tillbaka med en jäkla massa energi. Och nu väntar en klart mycket viktigare handbollsmånad.

Samtidigt: jag har förstås saknat er också, kära läsare och lyssnare – kommentarerna, debatten, skitsnacket, tillropen, mejlen…

Som sagt: nu kör vi. I alla kanaler. I morgon drar jag till Lund för att se om Skövde kan undvika kval med matchen mot Lugi. Sen blir det slutspelslottning, eller rättare sagt slutspelsval, och på onsdag tänkte professor Kent-Harry och jag spela in en ny fräsch blogg. Lägg till detta det vanliga nyhetsarbetet som borde ge lite resultat så ska ni snart känna igen er igen.

***

På tal om nyhetsarbete så inleder vi med en riktigt tung nyhet, som dock förbundets hemsida var först med då jag låg lågt hela förra veckan också: Staffan Olsson ger sig in i kalsongbranschen. Och han tar tunga namn till sin hjälp.

Jag fick nedanstående bild tillsänd mig anonymt på mms ett par dagar efter Olssons 50-årsfest förra helgen:

Skärmavbild 2014-04-06 kl. 22.08.33

Tunga namn som sagt: Henrik Johnsson, Lars Winnerbäck, Mark Levengood och Staffan Hellstrand.

Fattade först inte riktigt sammanhanget men sedan blev det tydligare med artikeln på förbundets hemsida:

– Jag har lärt känna ett par killar på Gul & Blå. Nyligen fyllde jag 50 år och lät trycka upp 10 par, dels som en kul grej och dels för att kolla vad folk tyckte om dem, berättar Olsson.

– Jag kände att jag ville bjuda på mig själv. Om folk inte gillar kalsongerna så stannar det vid en kul grej. Men annars är jag öppen för att ge det ett försök, säger han.

***

Vad kontrar Ola Lindgren med? En egendesignad keps?

Wislander med en egen brandslang?

Magnus ”Virus” Andersson med ett eget penicillin?

Möjligheterna känns ju oändliga för Bengan Boys nu när de fick en liten revival med dokumentären.

***

Smygstartade min handbollsbevakning lite i går med att se klubben i mitt hjärta, Bjärnums HK, live för andra gången den här säsongen. Kval till division två mot Flottan.

Blir nog tufft för det unga BHK-laget: man förlorade gårdagens hemmamatch med 21-28. Det är bäst av tre matcher och både den andra och en eventuell tredje match spelas i Karlskrona. Flottan, som kommer från tvåan, är numera ett farmarlag till Hästö och hade plockat med tre spelare därifrån lagom till detta kval, däribland målvakten Samuelsson som tog det mesta utifrån. Kan med Bjärnumsglasögonen på tycka att det är lite fegt att man kan göra så, men sådana är reglerna. Men kul med en knökfull hall igen i lilla Bjärnum och dessutom en liten hejaklack.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB