Startsida / Inlägg

”Basti har en hel del att jobba med”

av Johan Flinck

Jag fick nys om att Koa, förre GT-medarbetaren Kjell-Ove Andersson alltså, var på Alingsås-Lugi i går i Elitcupen i Alingsås och slog därför legendaren och min ex-konkurrent en signal för att kolla lite vad han tror om de här båda lagen.

Hallå där…

…Koa, hur gick matchen i går?

– 27-16 till Alingsås.

Låter som starkt försvarsspel av AHK alternativt svagt anfallsspel från Lugis sida?

– Lugi hade väl egentligen bara en hyfsad period och det var andra halvan av första halvlek när man gick i fatt lite från 2-7 till 7-10. Men så saknade man också Ernstsson, som har en fingerledsskada, och så då Jeppsson och Jernemyr förstås. Basti räknar inte med att någon av de sistnämnda spelar särskilt mycket i höst. Espen stod inte i mål heller. Men det gjorde å andra sidan inte Aggefors i AHK heller. Så de stora stjärnorna från SM-finalen, Aggefors och Espen, saknades i går.

I stället stod nyförvärvet från Tumba, Rickard Frisk, och han är snabb ut med bollen också, läste jag på AHK:s eminenta hemsida?

– Ja, han är till och med snabbare än Aggefors och har ännu precisare utkast än Aggefors, om det nu går att ha det.

Så AHK kommer att blåsa på i år också?

– Ja, de kontrar på allt precis som tidigare.

Aggefors status?

– Han är axelskadad och har, om jag förstått det rätt, inte spelat alls på försäsongen.

Jag såg att Oscar Bergendahl, mittsexan som värvats från Aranäs, togs ut i Elitcupens all  star team?

– En riktig Franzén/Sandberg-pôjk. Alingsås kallas ju ”Aranäs norra” numera. Han är en storvuxen, central tvåvägsspelare med fint spelsinne bakåt. Han läste sönder Lugi flera gånger och satte i gång kontringar.

Låter spännande. Men över till Lugi: man är ju spänd på Zoran Roganovic?

–  Han spelade mittnia i går men han verkar inte bekväm i den rollen, tycker jag. Men så blir det lite med överflödets förbannelse på högernio när de har Tingsvall där. Man kan ju jämföra med AHK som har tre vänsterhänta långtidsskadade: Wetterbrandt (ljumske), Flodman (korsband) och Fagerlund (korsband). Ingen av dem lär spela i höst. Det är Johan Nilsson som går högernio i år också, precis som i våras.

– Men ska vi snacka Lugi så var det ”Gummi” som övertygade i går och Wickman-Modigh gjorde väl sitt. Sedan är Niklas Mörk, 19-årig högersexa, väldigt läcker att se. Hans avslut är nog det man minns från matchen i går.

– Men kontentan är att Basti har en hel del att jobba med. Hippe saknas förstås framåt, liksom Hallberg. Och så Jeppsson skadad då. Nu gick Nemanja vänsternia och det är inte optimalt. De skriker efter en duglig vänsternia.

Vad gör du annars nu för tiden Koa?

– Jag vilar mig i form… Jag gjorde min sista dag på GT, efter 35,5 år, den 30 april och är nu fri att jobba var jag vill efter fyra månader.

Du är sugen på att fortsätta jobba i branschen?

– Ja, absolut. Den här sommaren har det inte varit några problem att ta det lugnt men med tio dagar till premiären så… sedan framåt oktober/november blir det nog rätt trist att gå och vänta på att posten ska komma klockan 14.30 varje dag. Så jag är sugen på att börja skriva igen.

Till sist: vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Ett slut på eländet i Syrien och Ukraina.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB