Startsida / Inlägg

Om Peterssons attack på Bengan Boys

av Johan Flinck

Oj, oj, oj!

Johan Petersson levererade säsongens kraftigaste attack i förmiddags. På sin Facebook-sida skrev han nämligen så här efter att petats som expert i Viasat av Martin Frändesjö:

”Japp. Då säger vi adjö till den sista delen som har med handboll att göra i mitt liv. Fick precis reda på från Viasat att dom tecknat upp Martin Frändesjö som expertkommentator för Champions league i handboll i framtiden.

Martin som många andra prostituerar sig överallt och man märker att det gamla Goa Bengan boys gänget har man fått tillräckligt med knivar i ryggen från att nu är det hejdå med handbollen för tydligen så är man inte önskvärd. Så besviken. Tack alla er få som tyckte man sa något vettigt i rutan men tydligen håller det inte. Att vara öppen och ärlig med vad man tycker verkar inte funka i handbolls Sverige.”

Bengan Boys beskrevs ju ibland som en ambulerande svensexa när de var aktiva, där alla var bästisar med alla. Men den bilden har ju spelarna själva mer eller mindre dementerat flera gånger, även om vi aldrig fått veta något konkret om schismer och grupperingar.

På senare år har ju sprickan mellan Ljubomir Vranjes och Per Carlén varit uppenbar efter att Vranjes tog över som tränare efter Carlén i Flensburg för fyra år sedan. Vranjes var då sportchef i klubben och det hela blev mycket känsligt.

Vranjes bekräftade ju också i vår podd för knappt ett år sedan att han inte hade någon kontakt med Carlén längre.

Carlén kom heller inte till den stora Bengan Boys-återföreningen i Halmstad i januari i år. Det hette att han hade fått förhinder men enligt mina uppgifter berodde det på schismen med Vranjes.

Och nu i dag så slänger alltså Petersson upp det här på sin Facebook och det är väl första gången något sånt här kommer upp till ytan så tydligt inom Bengan Boys. Nu gör ju Petersson det i affekt, det förstår jag också, och under Bengan Boys aktiva tid fanns inte Facebook.

Men jag har nu pratat med Petersson. Han ångrar ordvalet ”prostituerad” men står i övrigt fast vid sin kritik mot sina gamla lagkompisar och utvecklar den.

Ni läser hela artikeln här. Och det tycker jag nog att ni ska göra. Har också pratat med Frändesjö i texten.

***

Klart är att det är kampen om samma jobb som får schismer och groll att bubbla upp till ytan hos Bengan Boys.

***

Petersson var inte helt nöjd med den artikel jag skrev i slutet av förra säsongen och som byggde på resultatet av frågan i superenkäten till elitseriespelarna om vem som är Sveriges bäste expertkommentator.

Där blev Frändesjö klar etta och Petersson näst sist:

Martin Frändesjö, SVT 36 procent
Tomas Axnér, TV4 26 procent
Claes Hellgren, TV4 15 procent
Magnus Grahn, SVT 9 procent
Per Johansson, TV4 9 procent
Johan Petersson, Viasat 3 procent
Jessica Enström, SVT 2 procent

***

Mångsysslaren Petersson hotar alltså nu med att lämna handbollen helt. Vi får se hur det blir.

Men bitterheten och besvikelsen just nu går inte att ta miste på.

***

I allt detta ryms förstås också den raka nyheten att Frändesjö blir ny expert i Champions League-sändningarna som startar i helgen.

***

Det blir fler avsnitt av handbollsmagasinet #Avkast i TV4. Man körde ju premiärprogrammet utan att veta om det skulle bli en fortsättning.

Men i dag blev det officiellt att det blir åtta program till under säsongen. Nästa sänds den 1 oktober klockan 21 i Tv4 Sport. Programmet kommer också att finnas i TV4 Play.

Till skillnad från premiärprogrammet kommer man framöver ha matchbilder också, vilket naturligtvis är både viktigt och välkomnande – för att inte säga nödvändigt – för ett program av den här typen.

***

En av handbollsvärldens största damspelare genom tiderna meddelar att hon lägger av.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB