Startsida / Inlägg

O’Sullivan borta sex veckor – minst

av Johan Flinck

Min text (från tv-fåtöljen) efter H43-Kristianstad:

Kristianstads stjärnvärvning Christian O’Sullivan skadade armen i slutet av segermatchen mot H43 och fördes till sjukhus i Lund.
Enligt lagläkaren Marcus Waldén gick armbågen ur led.
– I så fall handlar det om sex veckor, säger Waldén till Sportbladet.
I värsta fall kan det handla om en fraktur med påföljande operation också.

Efter en trevande inledning på elitseriesäsongen har Kristianstads tunga nyförvärv på mittnio, Christian O’Sullivan fått det att lossna de två senaste matcherna.
I kväll blev den norske landslagsmannen och speldirigenten bäste målskytt hos guldfavoriterna med sin sex fullträffar när Kristianstad besegrade H43 borta med 30-23 (17-11).
Men i slutminuterna, när Kristianstad hade säkrat segern, gick han upp i luften med bollen, stoppades av en H43-försvarare och landade så illa att han skadade sin vänsterarm.
Skadan verkade av reaktionerna att döma som tämligen allvarlig.
Enligt Kristianstads lagläkare Marcus Waldén, som inte var på plats i Lund men såg matchen på tv och har pratat med lagets sjukgymnast, är det av allt att döma armbågen som är skadad.
– Det ser ut som han har slagit armbågen ur led.
Hur länge blir man borta då?
– Är det ingen samtidig fraktur brukar man säga sex veckor. Han är och röntgar den på sjukhuset i Lund nu.
– Han landar på handen och då brukar armbågen slungas bakåt. Man kan få en samtida fraktur men det är inte så vanligt.
I så fall rör det sig om mer än sex veckor?
– Är det en mindre fraktur behöver det inte betyda längre tid. Men är det ett stort fel så att man behöver operera kan det bli tolv veckor. Men jag hoppas inte det och det såg inte ut så.
– Jag vet inte varför de ville dra armbågsleden på plats direkt, för det brukar vara det lättaste. Men du får återkomma i morgon när jag har sett röntgenbilderna, säger Waldén.
***
I kvällens andra elitseriematch lyckades Ystads IF, med oväntat mycket besvär, till slut avfärda tippade bottenlaget Önnered på hemmaplan med 23-20 (14-11).

***

Här är artikeln med de rätt otäcka bilderna.

***

Fick nyss tag i Ola Lindgren och han var rätt tydlig med att stannar det vid sex veckor så försöker man lösa det internt i truppen (”kompensera”, som Lindgren säger). Blir O’Sullivan borta längre än så ger man sig nog ut på marknaden och letar nyförvärv.

Har lagt till det här i artikeln:

Skadan på O’Sullivan ställer förstås till det för laget och tränaren Ola Lindgren.
– Det var inte på den positionen som man ville ha en skada, säger han och syftar på att man egentligen bara har tre spelare på vänsternio och mittnio tillsammans.
– Oktober är en tuff period för oss med mycket matcher i både EHF-cupen och ligan och många bortaresor. 
Enligt Lindgren vill man ha en definitiv prognos innan man bestämmer om man behöver leta efter nyförvärv.
– Stannar det vid sex veckor kan ni nog kompensera. Vi har (försvarsspecialisten) Daniel Lindgren som kan spela där och vi kan också spela med två linjespelare eller sätta in en vänsterhänt som mittnia. Så vi kan överleva på det sättet, men inte under för lång tid.
– Men blir O’Sullivan borta längre än sex veckor får vi givetvis titta på alternativ och kanske ge oss ut på marknaden, säger Lindgren.
***

Valde att se Ystad-Önnered i kväll på TV4 Play.

Slog över efter slutsignalen och hann precis se situationen med O’Sullivan. Det ropades på rött kort på Jacob Anderberg direkt på twitter för att det skulle vara knuff i luften. Men jag håller inte alls med. Anderberg följer med hela vägen från upphopp till landning, tycker jag, och det handlar inte om någon knuff och framför allt inte raka armar.

***

Ystad-Önnered var en i allra högsta grad medioker elitseriematch där målvakterna Krantz och Persson var bäst. Önnered hade massor av lägen att komma ikapp men tog inte dem fullt ut.

Framåt för YIF var Alexander Borgstedt avgörande med ett par viktiga mål när det stod och vägde efter cirka 50 minuter. Han var i kväll mest omgiven av en massa unga ystadspågar från Sveriges största talangfabrik. Ingen av danskarna spelade i dag.

Lukas Nilsson nära att bli den store syndaren när han missade ett skott vid 21-19 med fyra minuter kvar och sedan en bortkastad passning en minut senare. Önnered gjorde 21-20 i anfallet efter när klockan stod på 57.44. Men en halv minut senare vågade Nilsson ta skott på nytt och satte avgörande 22-20.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB