Startsida / Inlägg

Pujol dagens man

av Johan Flinck

Bra dag för Josef Pujol: kvitterade med fyra sekunder kvar till 26-26 och snuvade därmed Alingsås på mästarnas första poäng i år (i varje fall om man ska tro SEH:s livescore, och det ska man förstås).

Och så utnämnd till Månadens spelare av TV4:s #Avkast.

Här nedan har ni pressmeddelandet om det från tidigare i dag som jag ombads vänta med till klockan var närmare 21 och programmet skulle börja. När det väl nu var dags såg jag att förbundet lagt ut det redan klockan 14.58 i dag. Tvåa på bollen igen 😉

TV4:s handbollsmagasin Avkast utser månadens spelare i Elitserien. Under september är det flera spelare som har utmärkt sig positivt, exempelvis Pontus Zetterman i Drott och Mathias Tholin i Guif. Men priset går enligt en enig jury till Hammarbys Josef Pujol. 

Juryn består av handbollsmagasinet Avkasts panel Rasmus Wremer, IFK Skövde, Charlie Sjöstrand, RIK och TV4:s expert Tomas Axnér.

Josef Pujol är både glad och smickrad över utmärkelsen, men är samtidigt inte direkt förvånad.

– Jag har alltid ställt höga krav på mig själv. Nu är det många andra som också gör det, konstaterar han och medger att han både får större utrymme och större ansvar denna säsong eftersom Martin Dolk och Richard Hanisch har lämnat för spel i Danmark respektive Tyskland.
– Jag var inte nöjd med min förra säsongen. Det fanns kanske inte plats för tre musketörer, menar Pujol som dock saknar sina gamla lagkamrater både på och vid sidan av handbollsplanen.

I årets Elitserie hittills är Josef främst imponerad av Markus Stegefelt i IFK Skövde, men tycker även att Alingsås Max Darj har tagit ett kliv framåt, framförallt offensivt .
– Ingen visste ju att Stegefelt kunde spela handboll, man hade ju bara sett honom skjuta straffar, konstaterar Pujol som själv tror på slutspel för hans Hammarby.
– Jag tycker att vi har imponerat. Innan säsongen hade jag inte trott på slutspel, men nu gör jag det.

En av dem som har utsett Josef Pujol till ”Månadens spelare” är Tomas Axnér:

– Hammarbys öde ligger i mångt och mycket i Pujols flinka händer och kvicka fötter. I september lyckades han fullt ut med det och förtjänar utmärkelsen, konstaterar Avkasts expert Tomas Axnér.

Förutom äran får Joef Pujol Avkasts vandringspris som utgörs av en inramad bild på handbollsikonen Heiner Brandt.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB