Startsida / Inlägg

Lite mer om Skövdeduons falska anklagelser

av Johan Flinck

Ja, det blev ju en del reaktioner på min reaktion på Stegefelts och Röxners podd.

Jag ska inte tröska detta i all evinnerlighet och tanken är att detta är det andra och sista inlägget i ämnet.

Det var lite blandade reaktioner på min reaktion men med stor övervikt åt de som tycker att jag har rätt att reagera på deras falska ryktesspridning och att jag ska stå på mig. Det tackar jag för!

En del menar att jag tog i för mycket då de bara spred lite rykten.

Men jag står fast vid att det är allvarliga anklagelser de kommer med. Jag tror att till exempel rätt många spelare där ute hade reagerat som jag om jag i min och Kent-Harrys podd hade namngivit en spelare i elitserien och påstått att jag har källor på att han är inblandad i matchfixing. Och detta helt utan att kolla upp det med spelaren först eller låta honom få en chans att försvara sig innan vi hade sänt ut det. Därpå avsluta med något i stil med:

– Ja, nu är det nog inte många klubbar som vill skriva kontrakt med honom.

***

Stegefelt twittrade sent i går kväll:

”vi hörde ett rykte, vi bad Flink dementera eller bekräfta inte mer än så..

har man lyssnat på podden så framgår de att detta var ett rykte, vi var intresserade av att veta dess äkthet”

Men om de nu bara var intresserade av att veta om det var sant eller inte – varför kontaktade de inte mig? På mejl? Via twitter? Ja, jag har för mig att de till och med har mitt telefonnummer då det stod med i mejlet till enkäten i höstas, som de bevisligen läst (men där är jag lite osäker).

Nej, de valde i stället att sprida de falska ryktena utan att på något vis kolla med mig eller låta mig försvara mig. Eller kolla med Zoran Roganovic för den delen.

Då känner jag att jag också måste svara offentligt, här på min blogg. Och jag tror att Stegefelt och Röxner förstod att det var en dementi, så den har de nu.

***

Inte för att det hör hemma här men det slår mig att jag måste ha lattjat med Röxner ett antal gånger när han var en liten parvel. Jag hade nämligen hans far Jörgen Persson, gammal Kristianstadsspelare, som tränare under några år hemma i Bjärnum i mitten av 1990-talet och vi var några spelare som var hemma hos familjen Persson mer än en gång.

***

Nu svider detta säkert hos Stegefelt och Röxner, som tycker att jag inte ska få bedöma en enda spelare mer i hela världen, men jag har faktiskt just fått äran att vara med i juryn hos Handball-Planet.com som ska utse världens bäste spelare och ett all star team 2014.

Jag är väl medveten om att det finns många experter, riktiga experter, där ute i Sverige som kan och ser mer handboll än mig. Men nu vill de, om jag förstått det rätt, ha en som jobbar som enbart journalist (Axnér skulle i och för sig kunna räknas dit numera) och när jag fick frågan fanns det ingen anledning att tacka nej. Ska sätta mig med det nu för senast i morgon ska de ha mina röster.

***

Mitt i den här skiten med Stegefelt och Röxner kom podden med Stefan Albrechtson lite i skymundan i går. Missa in den, hörni!

***

Kent-Harry sms:ade sent i går:

Överraskande seger för RNL i Flensburg. Kim Ekdahl mycket bra.

Svider onekligen lite i landslagshjärtat att höra det.

***

Till sist något roligare:

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB