Startsida / Inlägg

Om Beutler-soppan

av Johan Flinck

Satt på Swedbank Stadion när en bomb briserade åtta-tio mil nordösterut. Jag snackar förstås om Beutler-soppan (jag är trött på alla ”gates” i handbolls-Sverige så jag kör med soppa här).

Nu har jag inte snackat med någon av de inblandade, vilket jag – tro det eller ej – helst gör innan jag tycker till om något på denna plats. Men en hel del har sagts, IFK har skickat ut ett pressmeddelande och Beutler skriver här på sin egen blogg om det inträffade. Så lite grann finns det ändå att gå på och även om detta inte blir ett långt inlägg så känns det ändå för stort och märkligt att lämna det helt okommenterat i detta forum.

Så några snabba tankar bara:

IFK tar inga fångar och det är förstås helt rätt i detta fall. Man måste fatta ett prejudicerande beslut när situationen uppstod. Nu är det väl knappast fler i den här truppen som är särskilt aktuella att få anbud från Mellanöstern om att åka ner dit och casha in för ett tvåveckorskontrakt mitt i elitseriesäsongen. Men med de ambitioner klubben har kan det säkert bli framtida värvningar som också kan få sådana anbud och då gäller det att ha satt ner foten en gång.

Beutler har, som han också själv nu insett, ”sketet i det blå skåpet” så det smäller om det då han skrev på ett kontrakt med Samenalhojaj Sabzevar – ja, så heter den iranska klubben – redan i somras och sedan väntade med att säga något tills det återstod några få dagar. Han har förstås gjort bort sig fullständigt och får nu stå sitt kast. Sedan kan man ju fråga sig vad han fått för råd från sin agent och vad iranierna fått för löften då de uppenbarligen inte varit i kontakt med Kristianstad.

Angående bankskulden i Tyskland, som alltså är motivet till att han åker ner och spelar i Qatar, så ska det kanske påpekas att Beutler tjänade 18000 euro netto i månaden i Hamburg enligt mina trovärdiga uppgifter. Nu spekuleras det i hur den skulden uppstått och det kan man verkligen göra. Eller så gör man inte det för det känns nästan som det ligger någon slags tragedi bakom (nej, jag har ingen aning om vad).

Vem ska nu ersätta Beutler? Kristianstad uppges vara i full gång med att leta en ersättare och det är klart man måste göra det. Läget är inte det bästa på säsongen, om man säger så, vilket betyder att det borde bli en kortsiktig lösning, typ säsongen ut. Skojade lite på twitter om Tomas Svensson men det är klart att det inte är i det segmentet (stormålvakter som lagt av) man ska söka.

Tänk om det här hade hänt för en dryg månad sedan – då hade det nog inte varit helt omöjligt att plocka serbiske landslagsmålvakten Darko Stanic som inte fick lön av Metalurg. Nu hamnade han i Bietigheim, bottenlag i Bundesliga, i stället. Å andra sidan hade man fått en annan strulputte på halsen då.

Fredrik Ohlander borde finnas med på listan.

Det lär ju inte gå att få loss honom mitt under säsongen så det är kanske inte aktuellt förrän till nästa säsong, men Per Sandström är klart tvåa bakom Mikael Appelgren i Melsungen.

Norrmannen Magnus Dahl nämndes på twitter. Men inte fått klarhet om han är trea i Wetzlar eller utlånad till Danmark.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB