Gammalt 6-0-försvar i världsklass avgjorde

En snabb blogg på slutsignal med plusbetyg:

Tung seger mot gruppfavoriten och hemmanationen Kroatien.
Det var kontringarna som skulle ta Sverige långt i detta EM.
Men i stället blev det klassiskt svenskt 6-0 som avgjorde.
Nu ligger vägen öppen för Sverige att gå vidare med fyra poäng från gruppen och ha slagläge på semifinal.
Sverige fick något av en drömöppning i EM-premiären:
I ledning i princip hela tiden fram till slutminuten av första halvlek, som mest med tre mål.
Fullt tryck på kontringarna som utlovat och med få tekniska fel.
Åtta olika målskyttar på de nio första målen.
Friskt coachat där man gick runt på nästan alla spelare.
Starkt spel på högernio, där vi varit lite oroliga jämfört med övriga niometerspositioner, av mästerskapsdebutanten, men ändå rutinerade, Ida Odén.
Bra koll på Penezic efter 14 minuter.
Lite problem med linjen och de smygande inspringen bakom försvaret.
Ledning trots 1-3 i straffar.
Sedan gjorde Kroatien 4-1 sista fyra minuterna när Sverige drog på sig ett par utvisningar.
17-17 i paus trots 1-3 i utvisningar och 0-3 i straffar samt bara fyra räddningar av Idén (men Zderic i kroatiska målet var inte mycket bättre).
I början av andra började de svenska straffarna också trilla in (säkert exekuterade av Gulldén) liksom de kroatiska utvisningarna.
Försvaret blev ännu tätare.
”Majsan” Johansson klev in och förbi sin tvåa och gjorde flera viktiga mål och fixade någon straff.
Ett tag gick allt Sveriges väg när Johanna Ahlm(!) hamnade i mål med väst efter 5-mot-6-spel och räddade ett skott med ansiktet.
När matchen stod och vägde var de rutinerade spelarna som fick förtroendet: Torstenson, Gulldén, Johansson, Helleberg, Ågren och Fogelström.
Till slut var det inte kontringarna och trycket som gav den sköna premiärsegern utan ett gammalt hederligt svenskt 6-0-försvar i världsklass med bara elva mål insläppta efter paus (trots att inte målvakterna kom åt särskilt många skott).
Det här ska bli riktigt intressant att följa.