Startsida / Inlägg

Staffan till PSG?

av Johan Flinck

Jag missade inget i Ystad i går, va? Där jag satt några mil västerut på Swedbank stadion och såg en 0-0-match.

Nu var det en härlig inramning på Swedbank (minus bengalavbrotten) och mycket kamp, dueller…ja, derbykänsla över MFF-AIK så jag ska inte klaga även om skönspelet och målen uteblev. Men nog fasen hade jag velat vara i Ystad i går när jag följde slutskedet på livescore.

Ska försöka lösa så att jag kan vara på plats i Ystad nästa gång, på tisdag.

***

Dagen efter min artikel om att Staffan Olsson hade bud från en utländsk klubb och funderade på att tacka nej till en förlängning som förbundskapten dementerade Kolding i dansk media att det var dit han skulle. Det hade tydligen gått ett rykte om det i Danmark en tid.

Vad kan det handla om för klubb då?

Mina tankar gick, och går väl egentligen fortfarande, först och främst till Tyskland där Olsson är större än kanske någon annanstans och där han dessutom är trygg med språket och allting runtikring Bundesliga.

Men tittar vi lite längre ut så snackas det mycket om att hans förre tränare i Kiel och stora mentor, Noka Serdarusic, ska lämna Pays d’Aix för franska ligakonkurrenten och superklubben PSG.

Kan det vara så, och nu tänker jag bara högt här, att Serdarusic vill ha med Olsson dit och att de två ska jobba tillsammans igen för första gången sedan Olsson lämnade Kiel 2003.

Skärmavbild 2015-04-10 kl. 11.45.20

Ni kanske minns hur Serdarusic utsåg Olsson till sin efterträdare i Kiel i det här knäcket jag gjorde i november 2007. Sedan fick Noka lämna Kiel ett halvår senare i samband med mutmisstankarna kring CL-finalen mot Flensburg och kort därefter blev Olsson förbundskapten.

Å andra sidan: om Olsson ska bli assisterande till Noka eller köra delat ledarskap med honom i PSG så borde det finns utrymme för att fortsätta ett år som förbundskapten.

Enligt Olsson är den ”utländska klubben” öppen för det men han själv är inte det. Han vill väl gå all in på klubbtränarjobbet i så fall och det kan jag förstå då det handlar om första säsongen dessutom.

Ja, det var lite fritt spekulerande som man kan tillåta sig här i bloggen ibland. Om någon dag kanske Olsson tackat ja till att fortsätta som förbundskapten och nej till andra alternativ och så behöver vi inte fundera mer på det.

***

Nytt nummer av tidningen Match handboll är ute nu i Stadiumbutikerna. Tycker redaktionen gör ett mycket gediget jobb och det är kul att det finns en sådan här publikation i svensk handboll.

Skärmavbild 2015-04-10 kl. 11.49.31

Vad hittar vi i detta nummer då?

* Jo, en utförlig genomgång inför USM-finalerna i Jönköping den 17-19 april (som, ska sägas, sponsras av Stadium)

* För fjärde året i rad listar man Sveriges största talanger, 22 killar och 22 tjejer, och har ambitiöst intervjuat nummer 1-3 på varje lista.

* Man har gått på djupet på ett enda avslut med Hampus Wanne: hans straff mot Barça i CL-finalen förstås.

* Match har också en längre intervju med min personlige favorit Ivano Balic, som i ett tillägg pratar om sina tre svenska klubbkamrater genom åren – Tomas Svensson, Jonas Källman och Kristian Bliznac. Kul med lite sådana bonustillägg.

* Vi får en sida med Robert ”Knirr” Andersson som berättar hur han gick från a-kassa till tränare för världens bästa liga.

* Per Johansson har som vanligt en krönika och jag gissar att han blev lite inspirerad av min från VM om var ”juggarna” finns i svensk handboll, ja, inte bara juggarna utan killarna och tjejerna med invandrarbakgrund över huvud taget. Johansson tar det ett steg längre och plockar fram ett fint exempel med Wasaiterna och deras 83/84:or som tog JSM-guld 2002 med 18 spelare med rötter i 15 olika länder. Bra där, Per!

* Jag tackar för listan på de tio främsta målskyttarna genom tiderna. Den har man efterlyst. Jag skäms nästan hur lite uppmärksamhet Roganovic fick när han gick om Hajas för inte så längesen.

* En av medarbetarna har hängt på Hammarby på en bortaresa till Skåne. Vi får bland annat veta att Jonatan Wenell läser hyfsat avancerad litteratur på resorna.

* Det blir också ett knäck om Aranäs fina årgång som vann JSM 1994 där fyra spelare blev landslagsmän och vann tolv SM-guld tillsammans.

Som ni förstår vid det här laget: det är bara att bege sig till närmaste Stadium-butik och hämta sitt eget nummer.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB