Startsida / Inlägg

”Ett perfekt skrivet manus”

av Johan Flinck

Drog fram och tillbaka till Alingsås med bil i dag.

Det var det värt.

Hört mycket gott om arrangemangen i Estrad och mottagandet man får som journalist. Hade pinsamt nog aldrig varit där tidigare. Så det fina mottagandet var väntat men inte desto mindre välkommet.

Det blev faktiskt fler bitar smörgåstårta i pressrummet än antalet mål Tellander satte i dag. Men så var jag också hundraprocentig medan Tellander fick nöja sig med tre på fyra avslut. Tilläggas ska att de sista bitarna trugade värdarna i pressrummet i mig och jag är inte den som vill bidra till att det kastas mer mat.

Bäst på plan var Mikael Aggefors och Emil Frend Öfors. Det har påståtts förut så det här är inget nytt, men Frend Öfors måste vara årets komet i elitserien. Källmans ersättare i landslaget i framtiden?

Och han är en typisk produkt av Alingsås värvnings- och utvecklingsstrategi. Jag gjorde ett lite längre knäck om det i kväll efter matchen och ni läser det här.

***

Frågade Frend Öfrors efteråt vilka karriärdrömmar han har och en var förstås att bli proffs utomlands.

– I Tyskland, Spanien eller Ungern, sa han.

Varför han sa Spanien förstod jag inte riktigt med tanke på ligaklubbarnas ekonomi där, såvida han inte siktade på Barcelona. Men intressant att Ungern kom upp som ett självklart alternativ av tre. Säger nånting om statusen ungersk klubbhandboll börjar få.

***

Marcus Enström haltade av efter en landning efter ett avslut efter 43 minuter (mycket ”efter” där)  och det såg rätt illa ut. Alingsås medicinare verkade rätt orolig inför finalen om två veckor och skulle skicka Enström på magnetröntgen i morgon.

Enström själv var rätt lugn:

– Jag har en inflammation i en slemsäck i höften. Haft problem med det i ett par år. Men sätter man en kortisonspruta där brukar det gå bra. Jag gjorde det för ett par veckor sedan och därefter kunde jag spela. Sedan får det kanske bli operation efter säsongen, sa han.

***

Mikael Franzén var förstås mycket nöjd efteråt.

– Guif överger allting de tror på – sitt 6-0-försvar, sina målvaktsbyten de körde med och hittar på nya rörelser framåt. Vi styr tillställningen och gör det för jävla bra.

Han var inte ett dugg orolig för att nu ha två veckor utan match fram till finalen eller det faktum att laget inte varit pressat in i slutet i någon match i slutspelet, vilket förstås är en situation man ”plötsligt” kan hamna i under en final.

– Det är ett perfekt skrivet manus, sa Franzén.

***

Måste erkänna att jag faktiskt blev lite rörd efter matchen när publiken hyllade sitt lag och Johan Fagerlund blev avtackad efter sin sista match i den blå tröjan i Estrad efter åtta säsonger. Han lämnar ju för Sävehof efter säsongen.

Jag hyser inga särskilda känslor för Fagerlund alls, eller för AHL för den delen. Men den värme, stolthet och kärlek som strömmade ner från läktarna till laget i kväll gjorde mig smått rörd. Alingsåsborna må vara dåliga på att fylla sin fina arena när det är match men man kunde nästan ta på den stolthet som de känner för sina ”grabbar” en sån här kväll. Det var fint helt enkelt.

Fagerlund har för övrigt missat de båda finaler som Alingsås spelat (2009 och 2014) på grund av korsbandsskador. Så alla unnar förstås honom att spela den här finalen om två veckor.

***

Det spelades inte bara handboll i Alingsås denna dag.

Sävehofs damer körde över Skövde igen och nu är Partillelaget på nytt superfavoriter till finalplatsen och guldet. Det här missar de inte.

***

Skrev om tyska Final4 i går.

I dag tog Flensburg hem cupen efter fyra raka finalförluster. Det blev en ny rysare som man vann efter straffläggning. Straffhjälte? Hampus Wanne förstås. Precis som i CL-finalen i fjol. Han spelade tydligen inte en sekund innan han gick in och satte den sista straffen.

***

Buducnost vann damernas Champions League i dag efter att krossat Larvik i finalen. Man hade 21-13 ett tag i andra halvlek innan slutresultatet skrevs till 26-22. Så det blev lite Balkans bollunder till slut i det här blogginlägget också.

***

Mer Balkan, och om det blir bollunder också får vi se:

På väg upp till Alingsås tog jag reda på vem det är Kristianstad är så nära att värva som sista pusselbit i sitt lagbygge inför nästa säsong. Häromdagen skrev ju Kvällsposten att man var mycket nära att göra klart med en niometersspelare, dock utan att kunna avslöja vem spelaren är.

– Vi är överens. Nu ska vi bara gå igenom lite processer med läkare och sånt, sa sportchefen Mats Samuelsson till KvP.

Det handlar alltså om Stevan Vujovic, 25-årig mittnia och montenegrins landslagsman från franska bottenläget Sélestat. Ni läser om det här.

Det går snabbt i den här medievärlden och efter att jag skrivit och publicerat artikeln så framkom det nya uppgifter om att Kristianstad har fått färsk konkurrens om Vujovic från en Bundesligaklubb. Det ska vara en mittenklubb i Tyskland som eventuellt inkommer med ett bud på måndagen. Vi får se var det här landar.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB