Startsida / Inlägg

Lastpallar, Frisk, Bayern, Skuru, Vinslöv, Hagman, OV…

av Johan Flinck

Ett litet snabbt svep efter några dagars stiltje här på bloggen:

Operation Lastpallar ska ge nytt publikrekord i Ystad i morgon.

YA bjuder också på färsk publikstatistik i dag:

Skärmavbild 2015-05-05 kl. 14.37.13

***

TV4 har tydligen krävt att YIF-Kristianstad ska börja kl 20.15 i morgon.

Kan bara citera KB-Rutte på twitter:

”Fullständigt obegripligt att Ystad–IFK börjar 20.10. TV4 vill tydligen hellre konkurrera med Sverige–Kanada och CL-fotboll än med Family Guy”

***

Angående CL-semifinalen i morgon i fotboll mellan Barcelona och Bayern München: i söndagens tidning hade jag den längsta texten inne som jag någonsin haft i Sportbladet: 20800 tecken (en vanlig artikel i Sportbladet ska ligga på 1800 tecken som jämförelse) plus faktarutor och tillägg. Det var ett reportage inifrån Bayern München.

Kvantiteten finns där alltså. Kvaliteten får var och en bedöma men det verkar ha varit uppskattat av reaktionerna att döma. Ni läser det på nätet här och passa på nu för jag har känslan att det snart blir plusinlåst. Men känslan är förstås en annan när man läser ett sånt här långt reportage i papperstidningen över fem sidor.

***

Nathalie Hagman gjorde makalösa 15 mål i första EHF-cupfinalen när hennes Tvis Holstebro besegrade ryska Rostov Don med 33-20. Retur i Ryssland på lördag.

Som Bränholm på SVT skrev:

”Tänk om Nathalie Hagman varit kille å spelat fotboll/hockey och gjort motsvarande det hon gjorde igår… Sportmedia är orättvist.”

***

På tal om dameras europacuper: Final4 i CL i helgen. Larvik-Dinamo Sinara och Vardar-Buducnost i semifinalerna.

Inga svenskor i år heller med andra ord för er som inte noterat det tidigare.

***

Ser OV Helsingborg-VästeråsIrsta i kväll i kvalserien. Het match men tillhör inte vanligheterna annars att jag är och kollar på OV och andra allsvenska lag. Men så ska jag vara gäst på försnacket med sponsorerna. Ska bli intressant. Det var en intressant inblick man i den delen av ett evenemang i Kristianstad senast för 1,5 vecka sedan.

***

I morgon spelar vi in podd igen och vi gästas av svensk handbolls hetaste tränare just nu (om Vranjes, som återigen utsågs till årets tränare i världen 2014 – denna gång av IHF som förstås är en riktigt tung utmärkelse, ursäktar): Magnus Frisk.

Ser fram emot det riktigt mycket. Frisk kan vara riktigt underhållande i sin underfundighet. Hoppas han bjuder på den sidan i morgon.

***

Man kan ju säga att Sävehof gav uttrycket ”studsa tillbaka” ett ansikte i helgen när man krossade Skövde hemma.

Men usch vilka otäcka bilder det var på Elin Karlsson när hon pajade knäet.

***

Skuru klara för sin andra raka final. Nicolinn Nilsson på Expressen skriver om Skuru här för er som vill ha mer kött på benen varför Skuru nått en final trots allt.

***

I dag blev det också klart att Flensburg förstärker med Rasmus Lauge från Kiel och Henrik Toft Hansen från Hamburg till nästa säsong.
Enligt Vranjes, på twitter, är nu truppen spikad för nästa säsong.
Lukas Nilsson blir alltså kvar en säsong till i YIF.

***

Gamla ärkerivalen från Bjärnumstiden, Vinslöv, mycket nära allsvenskan nu. Starkt! Har sju mål att på till returen i Linköping mot klassiska RP.

Fick en fråga från min gamla lokaltidning Norra Skåne i dag om detta:

Tar Vinslöv klivet upp i allsvenskan i morgon? Motivera gärna ditt svar. Om du tror att de klarar det – har de där att göra också?.

Mitt svar:

Klart att de gör med sju mål att gå på. IFK Kristianstad stormar mot guld, Vinslöv till allsvenskan, Åhus och IF Kristianstad kvar i ettan och mitt gamla Bjärnum upp i tvåan. Ryktet om handbollens död i nordöstra Skåne var alltså betydligt överdrivet. Det är viktigt också för flaggskeppet IFK att ha den här ”stegen” med klubbar under sig lokalt, även om man i slutänden helst värvar från andra ligor.
Det kommer förstås bli oerhört tufft för lilla Vinslöv i allsvenskan men man har förtjänat platsen i år. Sedan kan det ju bli bra spelare över i IFK när Mats Samuelsson och Ola Lindgren handlat färdigt, spelare man kan locka med allsvenskt spel. 
  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB