Startsida / Inlägg

Petersson, Mora och Vujovic

av Johan Flinck

Försökte ta en ledig dag i dag.

Men det går ju inte i dessa tider. Framför allt inte när man trillar över nyheter som att Johan Petersson gör comeback – igen – och på en riktigt hög nivå dessutom: EHF-cupens Final4.

Sedan rullade handbollsdagen på med annat där jag dock höll mig utanför det journalistiska.

Den stora grejen var förstås ”Mora-gate” eller vad vi ska kalla den. Som snurrade ett varv till när Stefan Albrechtson gick ut och sa i GT att ”Om någon person i klacken skulle ha sagt det andra så är det ingen som har dött av det”. Där gick förstås Mr Sävehof bort sig och det tog inte många timmar förrän Expressens krönikör krävde att han ska få sparken.

UPPDATERING! Expressens krönikör Anna Friberg har nu ändrat sig och vill inte längre att Albrechtson ska sparkas. Krönikan har skrivits om så därför står det inte längre i texten som ovanstående länk går till att han borde få sparken.

***

Jag ställde frågan på twitter varför i hela friden man står och skriker ”Åk hem till Mora” till Skövdes spelare i en semifinal i handboll i Skövde.

Jag fick en förklaring på mejl från Sävehof men de stoppade mig sedan från att publicera den då man tror att det ”varken blir till eller från utan bara pajkastning”.

Men jag kan väl säga så mycket som att förklaringen var inte helt olik den som en av supportrarna i klacken gav till GP i kväll.

***

Det blir ingen Vujovic till Kristianstad, skriver Kristianstadsbladet i kväll.

Hur kunde jag då skriva det så sent som i går?

Jo, jag hade ju läst om hur nära Kristianstad skulle vara en icke-skandinavisk niometersspelare och ville ta reda på det. Ringde ett par samtal på väg till Alingsås i går eftermiddag, fick loss namnet och skrev grejen. Kristianstad trodde att de skulle få Vujovics påskrift i går men så dök plötsligt en Bundesliga-klubb upp i ”elfte timmen”, vilket jag fick höra sent i går kväll. Kristianstad hade satt upp en deadline, enligt Kristianstadsbladet, och när man passerade den bestämde man sig för att släppa Vujovic helt i dag.

***

UPPDATERING: Skövde klart för elitserien. Bra för svensk handboll. Visst hade jag unnat folket som jobbar i till exempel OV Helsingborg och själv hade kunnat ta cykel till elitseriematcher men ytterligare ett Skånelag hade inte elitserien mått så bra av.

Och vi är nog många som är överens om att det är viktigare att Skövde spelar i elitserien än Önnered.

***

I morgon laddar jag för Ystad-Kristianstad. Kör nog broccoli hela dagen.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB