Blixtblogg och plusbetygen

av Johan Flinck

Blixtblogg igen på slutsignal.

Puh!

Vi tar det från början: Det såg inte klockrent ut ett tag och i perioder i första halvlek var det Isabelle Gulldén vs Polen när spelgeniet såg till att Sverige höll jämna steg med sina mål, straffar, assist och fixade straffar.

Men det kändes hela tiden som Sverige hade en nivå till när skärpan satt där.

Man gjorde ett litet ryck till 14-10 men det åts nästan upp igen av polskorna efter ett par onödiga tekniska fel.

I andra gjorde Sverige ett nytt ryck i början på halvleken och nu var det långtifrån Gulldén bakom allt: Hagman satte allt, också avstämt från typ kanten, Sand kontrade, Bundsen tog det hon skulle, Idéhn gick in och plockad en straff, Blohm fick mycket bollar att jobba med och satte nästan allt efter sin mardrömsöppning på matchen… till och med Jacobsen gjorde mål.

Polen närmade sig i slutet men efter några viktiga mål av Jenny Alm, som verkligen klev fram när det behövdes, höll Sverige undan även om det blev onödigt dramatiskt i slutet.

Viktigast i den här matchen: Sverige trycka i kontringarna, det som blev Blågults signum under Helle Thomsen (skrev exakt samma mening efter premiären, kom jag på, men så är det). Bundsen kastade och Hagman och Sand sprang på allt och efter lite slarv i början av matchen av Sand small hon dit målen utan krusiduller.

Det här var inte en toppmatch av Sverige men det räckte gott och väl.

Det lär krävas en nivå till för att vinna gruppfinalen mot Holland på tisdag.

Plusbetygen (preliminära än så länge, ger mig förbehållet att ändra lite om en stund):