Linnea Torstenson!

av Johan Flinck

Sverige var ute ur matchen och Holland på väg mot en trolig gruppseger: 17-22 efter 42 minuter med holländska fans dansande på läktaren.

Då hade Linnea Torstenson fått nog. Då bestämde sig Sveriges coolaste handbollsperson för att kliva över mittlinjen och börja spela anfallshandboll för första gången på 2,5 månader.
Det gav också en omedelbar boost för Sverige och Holland såg lite skärrat ut när 17-22 blev 21-23 på några minuter efter några assist och en fixad utvisning av Torstenson samt kontringar som äntligen började hitta rätt. Sedan ryckte Holland på nytt men Sverige segade sig ikapp och i den 53:e minuten stänkte Torstenson in sitt första mål till 24-26.

Efter 56 minuter satsade hon hänsynslöst in bland tre, eller om de var fyra, holländskor, och såg till att Yvette Broch fick rött kort.

När Torstenson sedan spelade in till Gulldén efter 56.52 var det kvitterat till 27-27.

En minut senare kvitterade Torstenson till 28-28 som också blev slutresultatet.

Oj, vilken rysare! Hinner inte mer nu. Skrivit om den här bloggen tre gånger i andra halvlek.