Startsida / Inlägg

Pressträff, bollkåtast och en 25-årig tränartalang

av Johan Flinck

Var på plats på damernas pressträff i går i Lund.

Det var jag inte ensam om. Men nästan. Jag tyckte att det var anmärkningsvärt få medier på plats med tanke på att Sverige är en stark medaljkandidat och det kan blir bra drag kring laget under VM: undertecknad, Expressen, TT, Sydsvenskan och Skånskan samt två fotografer var de enda. Ingen från GP, inga av tv-kanalerna, inga andra lokaltidningar, inga sajter eller bloggar… men det är väl så det ser ut i dag i en mediebransch med allt snävare budgetar.

Discovery Networks, som äger Kanal 5 och Eurosport med flera, saknar dock inte pengar. Men de väljer trots det att köra studio från Stockholm trots att VM går i Danmarks och Sverige spelar en timme från Öresundsbron. Anmärkningsvärt det också, tyckte jag, och tog upp det med några av spelarna, snackade med min gamle kollega från Sportbladet – Emir, numera tung tv-chef – och skrev det här knäcket:

”Pengarna gick väl till herr-VM.”

***

Mest uppmärksamhet på pressträffen (i varje fall bland spelarna) tilldrog sig nog Agnes, 2 och Kompis. Agnes är Majsan Johanssons dotter, som kom till Lund just innan pressträffen började efter att inte sett mamma på en vecka. Kompis är Isabelle Gulldéns hund som kom på besök med husse Linus Persson.

Sedan blev det också samling kring en lokal frisör som, enligt överenskommelse med landslaget, kom och delade ut ekologiskt schampo på hotellet.

Janne Ekman, med sin något begränsade kalufs, strålade ikapp med spelarna på bilderna som frisören tog till sin marknadsföring (lånar bilden från handbollslandslagets Instagram).

Skärmavbild 2015-12-01 kl. 09.06.02

***

Genomför många intervjuer de här dagarna men samlar mest på mig material för publicering längre fram. Om ni undrar varför jag inte skriver så mycket de här dagarna.

***

Linnea Torstensons kamp mot klockan fortsätter.

Målet är fortfarande att hon ska varat tillgänglig mot Angola i premiären på lördag efter att kört ett handbollspass på fredag.

Men jag ser ingen anledning att stressa för mycket heller. Sverige ska klara av Angola utan Torstenson. Sedan väntar i och för sig Polen på söndag (men då får man 24 timmar till) och Holland på tisdag, där hade det inte varit fel att ha med Torstenson för att säkra gruppsegern. Sedan möter man Kina och Kuba och då kan hon vila i fem dagar inför en åttondelsfinal.

***

Adam Lönn i Malmö fortsätter imponera efter sin comeback. Avgjorde mot RIK i går med fyra sekunder kvar.

Tiden är ju för knapp och han har varit med för lite, men skulle man gå på dagsform skulle Lönn kunna vara med i snacket bland alla kandidater till en plats på vänsternio i VM-truppen.

Men hans tid kommer…

***

Presschefen Daniel Vandor fortsätter göra ett mycket bra jobb. Missa inte hans nedräkning till VM med en spelarintervju varje dag på svenskhandboll.se. Sedan är han hjälpsam och försöker lösa allt utan knussel.

Det är inte lika lättjobbat med det andra landslaget jag följer, som spelar med fötterna och med en större boll, om man säger så.

Så, nu har jag dunkat Vandors rygg för att få genom mina önskemål i några dagar till 😉

***

Bloggade inte i går så det får bli i dag istället (bara för att få köra en favoritbild i repris):

Tomas Axnér fyllde 46 i går.

En gång i tiden var han Sveriges bollkåtaste spelare.

Skärmavbild 2015-12-01 kl. 09.26.53

***

Nere i Tyskland har handbollsfansen traditionsenligt röstat fram det all star team som ska möta tyska landslaget i början på februari, direkt efter EM.

Tre svenskar är med: Mattias Andersson, Kim Ekdahl Du Rietz och tränaren Ljubomir Vranjes. Vi hittar också tre danskar, en schweizare och en tysk. Men observera att spelare som Gensheimer och Wulff inte gick att rösta på då de ska spela matchen med landslaget.

Hur man röstade hittar ni på Handbollskanalen.

***

I morgon möter Sverige Rumänien i VM-genrepet.

Rumänien tränas numera av Tomas Ryde.

Han har varit med ett tag. Här är omslaget till Tidningen Handboll nr 1/1986, där han som 25-åring poserar med några blivande, stora handbollsprofiler till:

Skärmavbild 2015-12-01 kl. 09.39.57
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB