Ola Lindgren och Staffan Olsson grejade sin största utmaning på åtta år och Cederholm & Co fixade en comeback i Lazarus och Bobby Ewing-klass.

Sverige besegrade Slovenien i EM-premiären och står med ena benet i mellanrundan redan.
En kollektiv seger efter att fått slå ur stort underläge på förhand.
Jag är den förste att erkänna att jag har tvivlat. Det har ingen som läser den här spalten missat.
Det har jag i och för sig inte varit ensam om efter fyrnationsturneringen i Spanien.
Det fanns egentligen inget som talade för två svenska poäng i kväll efter det och jag beskrev den sista veckan av EM-uppladdningen som den största utmaningen de haft under sina åtta år som förbundskaptener.
Det här var, som sagt, en tung seger för kollektivet.
Försvarsspelet var tillbaka på den höga nivå som det kan, och måste, ligga på. Detta trots att Jesper Nielsen drog på sig sin andra tvåminutare redan efter tio minuter och bänkades (fram till en bit in i andra när han fick sin tredje i typ sitt andra försvarsspel i halvleken).
Bakom uteförsvaret visade Mattias Andersson varför han under de senaste tre-fyra åren ständigt rankats som en av världens fem bästa målvakter. Han gjorde några helt avgörande frilägesräddningar när det behövdes som bäst.
Då kom kontringsspelet som en konsekvens.
Framåt handlade det också om kollektivet. Det är de sju olika målskyttarna på de första nio målen ett bevis för.
Sverige spelade disciplinerat och tålmodigt i de uppställda anfallen.
Men allt det där var i första halvlek alltså.
Sedan kom ett sådant där ras som vi sett alldeles för många av från ett svenskt landslag under senare år – senast tre dagar i rad för en vecka sedan.
18-10 blev 20-20 på mindre än 20 minuter i andra halvlek när Slovenien (såklart) gick upp i ett offensivt försvar.
Men Sverige kom tillbaka från de ”döda” för andra gången denna kväll (och då räknar jag in läget inför matchen) och kunde till slut vinna med 23-21.