Startsida / Inlägg

Mot Rio!

av Johan Flinck

Resan mot Rio och OS har börjat. Mellanlandar just nu i London för att sedan ta mark i Rio klockan 20 i kväll lokal tid (mitt i natten hos er där hemma).
Men då herrarna landade i går och båda våra landslag därmed är på plats i OS-byn var det läge att riva i gång OS-bevakningen på allvar redan i morse.
Det blev en artikel om de nya reglerna, framför allt sju-mot-sex-spelet som sågas av de svenska spelare och ledare jag pratat med (var väl egentligen bara Signell som låg ganska lågt då han inte tror det kommer att användas så mycket). Till detta en tyckare där jag diskuterar de nya reglerna, för- och nackdelar.
Det blev ett uppslag i tidningen och intresset för artiklarna har varit stort på nätet, meddelar webbredaktören.
***
Bollade lite kring sju-mot-sex-regeln med Bent Nyegaard på TV2 Danmark, en riktig gentleman och en av de bästa handbollsexperterna vi har i Norden. Följ honom på twitter, vetja: @BentNyegaard.
***
Har ni koll på att en av sportens största genom tiderna gör sensationell comeback i OS efter att lagt av för fyra år sedan och med bara fyra veckors handbollsträning i benen?
Vi snackar om Montenegros handbollsdrottning Bojana Popovic, 36.
Hon lade av efter OS-finalen 2012 och har fått barn sedan dess parallellt med sitt uppdrag som sportchef i Buducnost. Nu tar Popovic, som vunnit sex Champions League-titlar med tre olika klubar, plats i truppen som ersättare för skadade Marija Jovanovic. Hon ska dessutom bära fanan under invigningen.
***
Nu blir det fullt tryck här från mig under OS.
Förutom bloggen så hittar ni mina alster på sajten och i tidningen också förstås.
Många av er följer redan mig på twitter. Om inte så finns jag här: @JohanFlinck.
Ni kan också följa mig på Instagram: sök på johanflinck bara.
***…
OS har inte börjat ännu och jag är inte ens på plats i Rio. Men jag saknar redan presschef Daniel Vandor, som inte fick plats i OS-truppen. I stället är det överledarna Stefan Lövgren och Sara Holmgren som ska sköta presskontakterna för herrarna respektive damerna.
Saknar som sagt Vandor, kanske den bästa presschefen ett svenskt landslag oavsett idrott sett. Han var alltid tillmötesgående och löste det mesta.
Inför damernas OS-läger i Rio Major, just före avfärd till Rio, bad jag om 30 minuters telefonintervju med Isabelle Gulldén. Jag var i princip tillgänglig när som helst under de fyra dagarna. Jag fick 15 minuter… inte en minut mer. Bad om en annan dag då schemat tydligen var så tajt den dagen men det var tvärnej.
Sedan ville jag att vår fotograf på plats skulle få ta två bilder där det skulle vara två spelare på varje (vill inte berätta här vilka det var då jag inte vill avslöja några vinklar, lite nojigt kanske). Den ena var bilden var det inga problem med men angående den andra meddelades det att spelarna ”tackade vänligen men bestämt nej”.
Mycket märkligt svar då det inte var någon kontroversiell bild alls och de har ställt upp på bilder förr.
Jag rundade då Vandors ersättare, kontaktade då de båda spelarna direkt och en halvtimme senare hade min fotograf knäppt bilden.
***
Damerna möter Spanien i en träningsmatch i Rio i morgon, herrarna Argentina på torsdag. Återstår att se om man tillåts se dem.
***
Handbollskanalen har lista storklubbarna med flest spelare i OS. Champions League-mästarna Kielce toppar med 13(!) spelare.
***
Mats Olsson var ju på tapeten i förra veckan här i bloggen.
Kan inte låta bli att bjuda er på den här bilden från Tidningen Handboll i en artikel från 1984 om när Lugi var på handbollsresa på Kuba:

Skärmavbild 2016-07-29 kl. 01.44.44

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB