Startsida / Inlägg

Punkt från Rio

av Johan Flinck

Mikkel Hansens första halvlek!

Kasper Søndergaards andra halvlek!

Bröderna Toft Hansens försvarsspel!

Morten Olsen!

Niklas Landins viktiga räddningar!

Ja, hjältarna är många efter det danska guldet.

Gudmundur Gudmundsson ska vi heller inte glömma. Han var rätt hårt ansatt efter Danmarks svaga gruppspel där man kom undan med två vinster mot Argentina och Tunisien och en uddamålsseger mot Qatar. Han hade ju inte lyckats i sina två första mästerskap.

Men danskarna växte enormt i turneringen under ”Gummis” ledning och var som bäst när det skulle avgöras.

Det här unnar man verkligen danskarna.

Viktigt för sporten också med nya olympiska mästare både på dam- och herrsidan.

Nu blir ju VM i Frankrike extra intressant med en revanschsugen värdnation där väl Omeyer och Narcisse ska ta avsked, antar jag.

***

Island i final 2008 (under Gudmundsson), Sverige 2012 och nu Danmark 2016.

Strongt av de nordiska nationerna.

***

Kan inte låta bli att känna lite med Anders Eggert, som inte hann tillbaka från skada och missar, efter alla år i landslaget, det största man kan få uppleva – ett OS-guld.

Och Hans Lindberg gick igenom den mixade zonen utan att någon brydde sig. Han har, efter alla år som nyckelspelare och storstjärna i landslaget, bara varit med här som reserv på plats.

***

Hade missat att notera att Nathalie Hagman kom med i all star team – som högersexa. Borde väl varit Anna Vjachireva egentligen, men som så många gånger förr tar inte turneringens MVP plats i all star team.

Här har ni det:

Skärmavbild 2016-08-21 kl. 22.49.56

UPPDATERING!

Nu har herrarnas all star team också släppts:

Skärmavbild 2016-08-21 kl. 23.27.19

Men där tog Mikkel Hansen plats både i all star team och som MVP. Säger inte att det är fel men om man nu brukar kunna skilja det där åt på nåt vis så kunde man gjort det igen och därmed fått med Karol Bielceki på vänsternio.

***

Till sajt och tidning blev det fokus i knäcket på att danskarna i och med handbollsguldet gick om Sverige under sista dagen och blev bästa nordiska nation i hela OS. Sverige har inte varit bäst i Norden sedan 2000.

***

Det finns säkert mycket mer att skriva och tycka till om i OS-handbollen, inte minst om finalerna. Men nu sitter jag på bussen från den olympiska parken för sista gången under detta OS och om några minuter är jag framme vid vårt hotell i Copacabana. Där väntar kollegerna och den obligatoriska slutmiddagen.

Så efter cirka 75 artiklar och tyckare (publicerade, det finns ett tiotal till på min hårddisk som aldrig blev publicerade av olika anledningar), 32 blogginlägg och ännu många fler tweets är det dags att sätta punkt från Rio nu.

Tack för att ni var med!

Nu väntar två veckors semester sen drar vi igång handbollssäsongen på allvar. Den 6 september är det upptaktsträff i Malmö, där den stora frågan är ju var de placerar Tomas Axnér i schemat.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB