Startsida / Inlägg

Podd, kampen om sista EM-platserna och lite nostalgi

av Johan Flinck

Vi kunde inte hålla oss.
Därför är vi tillbaka redan denna vecka med ett nytt avsnitt av ”Rutte & Flinck – Bladets handbollspodd”. Ni hittar den på de vanliga ställena.

Tanken var att köra varannan vecka. Men redan efter en vecka sprack det och vi drämde till med avsnitt två redan nu.

Ur det andra avsnittet av er kajplats i handbollsetern:
* På plats i Luxemburg.
* Niva dissar Rutte.
* Hjälm-gate. Vi tog ett snack med Marcus Waldén i förbundets medicinska kommitté om det uppmärksammade förbudet.
* Är han tidernas största floppvärvning i Handbollsligan?
* Rutte går loss på kommentatorer och hyllar debutanten Koa.
* Flinck om kampen om sista platserna i EM-truppen.

***

Om jag ska uppehålla mig lite kring den sistnämnda punkten, eftersom damerna spelar fyrnationsturneringen i Polen i dag och i morgon, och här dra vilka platser jag menar att det handlar om så är det följande:

Vänsternio förstås. Det har ju varit snackisen sedan Linnea Torstenson petades från den aktuella truppen. En av de här fyra ska bort till EM: Roberts, Torstenson, Alm och Westberg. I det här läget skulle jag vilja hävda att det faktiskt är Roberts som sitter säkrast då hon har, sett till den här kvartetten, unika spelaregenskaper. Nej, jag tror alltså inte längre att Torstenson är så given som de flesta menar att hon borde vara.

Högernio och högersex. Jag slår ihop de positionerna då Hagman och Blomstrand flyter över ”gränserna” där lite. Och då ska Signell säkert ha fyra spelare på de båda positionerna. Hagman är given förstås. Det tror jag Blomstrand också är. Sedan går Odén och Wallén en kamp om den andra platsen på högernio och Fernis är etta på högersex i det här läget. Daniela Gustin tror jag går före OS-spelaren Michaela Ek. Så det står väl mellan Fernis och Gustin om en plats på högerkanten.

Linjen där Blohm är given. Sedan utmanar Lagerquist Tegstedt om den andra platsen på mittsex. Signell vill ju ha ett aggressivare försvarsspel än vad Sverige haft de senaste åren och därför kan Lagerquist ta sig hela vägen in i EM-truppen trots att hon inte är med i Polen och bara har en landskamp i sitt CV.

***

Jag gjorde en nyhetsartikel i tisdags om att Tomas Ryde hade fått sparken som förbundskapten i Rumänien och ersatts av Györs Ambros Martin.

Så löd tipset jag fick nerifrån Rumänien och när jag gick in och läste en artikel i rumänsk media samma kväll så fanns det inget som antydde något annat än att Ryde hade fått gå på dagen.

Men det visade sig inte stämma helt för framåt nattkröken hörde Ryde av sig på sms och meddelade att han inte fått sparken utan sagt upp sig tre veckor tidigare.

Han var inte så glad över att jag skrivit att han fått sparken. Och rätt ska förstås vara rätt. Jag lade ut en tweet om detta och artikeln i fråga plockades bort från nätet.

Beklagligt men jag har försökt rätta till det så gott jag kunde.

Det har nu gått exakt 30 år sedan den då 26-årige Ryde prydde omslaget till Tidningen Handboll ihop med en kvartett spelare där i varje fall tre inte är helt obekanta i handbolls-Sverige än i dag. Men Mia Hermansson skulle bli den största vi haft på damsidan. Britt Forsell gjorde 129 landskamper, gifte sig med Ulf Schefvert och har två profiler till söner i Handbollsligan (Eric och Olle). Camilla Häverby gifte sig med Magnus Wislander.

Skärmavbild 2016-10-07 kl. 11.39.05

Jag bjuder på en bild till från mitt arkiv med godis från Tidningen Handboll. En favorit i repris:

Skärmavbild 2016-01-17 kl. 02.15.03
  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB