Startsida / Inlägg

”Jag flirtar helvilt”

av Johan Flinck

Damlandslagets läkare Lukas Berglund verkar få en allt större roll inför EM. I varje fall utåt. Jag tänker då på alla skaderapporter. Mer om vem Berglund längre ner i inlägget.

Jag kollade av med honom nyss om de nya skadorna på Isabelle Gulldén och Nathalie Hagman, som de fick i går i träningsmatchen mot Tyskland.

Nu ska vi vara medvetna om att en stab runt ett lag alltid försöker ”spela ner” olika skador. Det är sällan vi verkligen får veta hur allvarliga de är förrän spelarna verkligen står där och inte kan spela till exempel en EM-match. Ett exempel är när jag kollade av med Signell i tisdags hur det såg ut i truppen inför att man skulle samlas på onsdagen. Signell sa då att Blohm hade ”en känning foten” och att Tegstedt kallats in. Det faktum att en reserv kallats in gjorde att jag anade att det nog var värre med Blohm än vad Signell ville påskina. Men det var ändå värre än jag trodde. Sanningen var att Blohm har en stressfraktur i foten och inte kan träna handboll förrän någon dag före premiären. Hon vilar nu foten helt och går och väntar på den MR-kameraundersökningen som ska göras på torsdag. Det är högst osäkert om hon kan spela EM.

Till Gulldén och Hagman så. Gulldén har en sträckning på insida av låret men verkar ha klivit av i tid innan den förvärrades. Hagman har en ”mindre knäskada”.

Berglund och Signell verkar inte så oroliga inför EM. Enligt dem så ser det bättre ut redan i dag.

Men genrepet mot Frankrike på onsdag då?

–  Det är ytterst tveksamt att Bella spelar. Men Hagman kan vi inte utesluta, säger Berglund.

Verkar inte som någon av dem spelar alltså.

Först i morgon ska de göra en MR-röntgen och då får vi tydligare svar förhoppningsvis.

Även om de blir spelklara till söndagens EM-premiär (nyckelmatch direkt mot Spanien) så kan ingen komma och säga att uppladdningen är optimal. Vi snackar om två av de absolut viktigaste spelarna också.

Jamina Roberts vilade sitt knä i går och det var en ren säkerhetsåtgärd. Hon har sin problematik där och den har hon haft länge. Där är jag inte alls orolig för EM.

***

När jag pratade med Berglund och Signell så satt hela truppen i en buss på serpentinvägar i Tyskland. De kommer att anlända till Alingsås vid 22-tiden i kväll.

Signell får säga vad han vill, men jag tycker det verkar vara ett jäkla flängande under den här uppladdningen. Och då dröjer också MR-undersökningen en dag extra.

***

Läkare Berglund var det, ja.

Eller Robinson-Lukas som han också är känd som.

Berglund var nämligen med i ”Robinson Love edition” 2009 och jag hittade den här lilla godbiten till intervju hos konkurrenten, där han bland annat berättar att han ”flirtar hejvilt” men ”inte hade någon sexdrift överhuvudtaget” på ön och ”faller för hyfsat långa och smala men inte toktränade tjejer”.

Det är alltså hos den här mannen ansvaret för att få spelarna redo till EM vilar…

Spelarna i laget och övriga ledare har visst haft oerhört roligt åt Berglunds deltagande i Robinson och diverse uttalande.

– Det får man stå ut med. Jag har fått igen allting. Men det är en ge- och ta-jargong, skrattar Berglund.

Blott mina frågor väcker tydligen munterhet i bussen. Jag hör hur det skrattas gott i bakgrunden när Berglund och sedan Signell får kommentera det hela.

– Ja, det blir alltid glatt när man får tänka på det där. Vi såg ett avsnitt under OS i Rio faktiskt. Lukas var extremt stolt över sin prestation där, säger Signell.

***
Men det där hejvilda flirtandet ska visst vara över sedan ett tag, nybliven pappa som Berglund är.

***

Har inte bloggat då mycket på sistone men nu blir det mer framöver när det vankas mästerskap både i december och januari.

Innan vi rundar av detta inlägg så ska jag komma med en ursäkt/rättelse. I det senaste poddavsnittet hade jag med en punkt i genomgången av SHE-höstens flippar och floppar om att de nya, unga orutinerade domarparen skulle ha fått direktiv från centralt håll (typ domarkommittén) om att fokusera på att döma och inte kommunicera så mycket, vilket skulle ha väckt irritation och frustration hos ledare och spelare. Framför allt borde spelare och ledare känna till de här direktiven så att de hade lite mer överseende med de orutinerade paren.

Nu visar det sig att jag drog för stora växlar på den här informationen och till och med missförstod. Det dröjde inte många timmar efter att podden publicerades som jag hade ett mejl från domarbasen Mäkinen om att det absolut inte fanns några sådana ”ordrar” eller direktiv.

Jag tror förstås på Mäkinen och jag dubbelkollade med min källa och det visade sig att det snarare handlade om ett domarpar och där hen hade förstått det som att domarparet hade fått ett tips om det från någon mentor eller delegat om att fokusera på själva dömandet snarare än att kommunicera så mycket med spelare och ledare.

Jag ber om ursäkt till alla inblandade för att jag övertolkade den information jag hade fått. Jag borde också kollat med Mäkinen innan jag hävde ur mig något sådant i podden. Hade det handlat om en nyhetsartikel i ämnet hade jag garanterat kollat med domarbasen. Jag får nu lära mig att bli mer noggrann också när det gäller podden.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB