Startsida / Inlägg

”Vi spelade för Bosse i dag”

av Johan Flinck

Det har blivit rätt många texter och rätt många tecken i kväll och snart ska man upp igen för att dra till Lille där åttondelen mot Vitryssland spelas på söndag.

Så tänker inte bli långrandig här.

Lille är en vinstlott rent logistiskt för såväl oss i mediepacket som landslaget. En timme med tåg bara. Vid förlust mot Egypten hade det blivit Montpellier. Gött med rivieran och säkert finare stad än Lille. Men också mycket längre resa.

Men det är framför allt en vinstlott för materialaren Bo ”Bosse Brandman” Nilsson, som annars hade fått sätta sig i materialbussen i natt och dra ner till Montpellier.

– Vi spelade för Bosse i dag, som Palicka sa med ett skratt.

Andrésson hade också påmint spelarna, berättade Jesper Nielsen, om att det blir längre sovmorgon om de vann.

***

Palicka förresten. Säregen dialekt han har efter att vuxit upp i Skåne men flyttat till Göteborg rätt tidigt för att sedan ha bott i Tyskland i ett decennium.

***

Ekberg och Gottfridsson kan snart öppna urffär på hotellet. Tillsammans har rumskompisarna åkt hem från arenan i Bercy med tre klockor på fem matcher som matchens lirare.

***

Om ni inte har läst dem så har jag följande texter ute:

Kristianstad kräver rekordsumma för Lagergren om någon utländsk klubb är intresserad. ”Blir den överlägset dyraste värvningen från Sverige i så fall”, säger Jesper Larsson.

Svenskarna om att möta Vitryssland i åttondelen: ”Vi är favoriter”.

Tyckaren i lördagstidningen, om att vi inte ska glömma klubbadresserna och meriterna hos hälften av spelarna i den svenska truppen. Det här är inte bara ett gäng ungdomar hemma från handbollsligan.

***

I artikeln med svenskarna om att möta Vitryssland så säger Andrésson att han i det vitryska anfallsspelet ser ”de rörelser jag såg på 1990-talet när ryssarna var som allra bäst. Den moderna handbollen är lite annorlunda”.

Inte så konstigt kanske. Vitrysslands förbundskapten heter Jurij Sjevtsov och var högersexa i Sovjetunionen med OS-guld 1988 och VM-guld 1982 på meritlistan.

***

Jag vill också lägga till i samband med att jag pekar ut Vitryssland som en drömmotståndare. Allting är förstås relativt. Angola hade förstås varit en ännu större dröm men de var inte nära att gå vidare.

Vi är framme vid åttondelarna i ett VM. Det här ska vara de 16 bästa lagen just nu. Klart det inte finns några lätta motståndare. Men så här på förhand så ser jag Vitryssland som en riktigt bra ”lottning” som nog de flesta hade tackat ja till före VM. Det hade väl nog rätt många gjort åt Sverige också, när jag tänker efter.

***

Har tippat hela slutspelet också i tidningen. Tror inte på några stora skrällar.

Bara europeiskt i kvartsfinalerna om ni frågar mig. Man pratar ju mycket om hur handbollsvärlden bara växer och toppen blir bredare. Men bara tre utomeuropeiska lag tog sig vidare från gruppspelet. Två av dem kommer från Sveriges grupp och det var ju ofrånkomligt då det bara var Sverige och Danmark från Europa i den gruppen. Men man kan inte påstå att Egypten eller Qatar har imponerat här. Sedan slog Brasilien ut ett ungt, svagt Polen.

Så här tror jag det går. Vinnarna i fet stil hela vägen.

Åttondelsfinaler

Spanien-Brasilien
Egypten-Kroatien
Makedonien-Norge
Danmark-Ungern
Vitryssland-Sverige
Frankrike-Island
Ryssland-Slovenien
Tyskland-Qatar
Kvartsfinaler
Spanien-Kroatien
Norge-Danmark
Sverige-Frankrike
Slovenien-Tyskland
Semifinaler
Spanien-Danmark
Frankrike-Tyskland
Bronsmatch
Tyskland-Spanien
Final
Danmark-Frankrike
  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB